Antena 3 CNN Coronavirus Dezvăluiri tulburătoare făcute de medicii legiști de la Spitalul Colentina. Ce s-a văzut la autopsii

Dezvăluiri tulburătoare făcute de medicii legiști de la Spitalul Colentina. Ce s-a văzut la autopsii

Medicii de la Spitalul Colentina au făcut dezvăluiri despre autopsiile pacienților uciși de COVID-19. Unii pacienți cu boli grave ar mai fi trăit 20-30 de ani dacă nu ar fi fost infectați cu noul coronavirus. 

Dezvăluiri tulburătoare făcute de medicii legiști de la Spitalul Colentina. Ce s-a văzut la autopsii
Sursa foto: Hepta
30 Iun 2020   •   23:13

Profesorul de anatomopatologie Sabrina Zurac, directorul medical al spitalului Colentina, a vorbit despre autopsiile realizate asupra trupurilor neînsufleţite ale pacienţilor infectaţi cu noul coronavirus.

„Infecția cu SARS-CoV-2 produce afecțiuni la nivelul tuturor organelor, principalele afecțiuni sunt la nivel pulmonar și cardiac. La nivel pulmonar produce afectare alveolară și formare de mici cheaguri de sânge în vase mici, în urma cheagurilor apar zone de moarte a țesutului care era irigat cu sânge de vasul respectiv, la nivel cardiac inflamația pe care o produce virusul și afectarea directă a fibrelor musculare cardiace produce tulburări de contracție a peretelui inimii și tulburări de funcționare, la nivelul ficatului. 

Sabrina Zurac: Infecția cu SARS-CoV-2 nu alege

Se constată o acumulare de grăsime care duce la o tulburare a funcției celulei hepatice și la afectarea capacității de detoxifiere a organismului, la nivelului rinichiului apar zone de necroză, care fac ca deșeurile toxice din organism să nu se mai elimine așa cum trebuie, iar în restul organelor peste tot unde apar microtromboze apar și zone de necroză, de moarte celulară care duce la disfuncția fiecărui organ în parte și de asemenea în ganglionii limfatici și în splină.
Am constatat o scădere a numărului de limfocite. Este un efect demonstrat al infecției cu SARS-CoV-2”, spune medicul.

Constatările sunt șocante

Medicul precizează că, indiferent de comorbidităţile celor decedaţi, dacă aceştia nu ar fi fost infectaţi cu COVID-19 ar fi mai putut trăi.

„Dacă nu ar fi avut COVID, supraviețuirea, rata de viață era peste 20, 30 de ani. Am avut un caz, un tânăr de 35 de ani cu insuficiență renală cronică. La insuficiența renală cronică se face dializă, transplant, deci omul avea în față mulți ani de viață”, a declarat medicul pentru Digi 24.

×
Subiecte în articol: spital Colentina autopsii

Philip Morris susține inovația

Cum îţi construieşti un sistem video de monitorizare pentru casă sau afacere

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close