Antena 3 CNN Coronavirus Mare atenție la tentativele de fraudă! BitDefender a blocat șase pagini care permit completarea online a declarațiilor pe proprie răspundere

Mare atenție la tentativele de fraudă! BitDefender a blocat șase pagini care permit completarea online a declarațiilor pe proprie răspundere

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender le recomandă românilor care trebuie să plece de acasă pe durata pandemiei să evite să descarce formulare de pe alte site-uri decât cele ale autorităților, întrucât pot divulga date personale unor necunoscuți.

Mare atenție la tentativele de fraudă! BitDefender a blocat șase pagini care permit completarea online a declarațiilor pe proprie răspundere
Sursa foto: Pixabay
26 Mar 2020   •   13:36

Ca măsură de precauție, Bitdefender a marcat drept tentative de înșelăciune informatică (phishing) șase pagini de internet neoficiale care permit descărcarea sau completarea acestor documente.

Declarația pe proprie răspundere conține date personale sensibile ale cetățenilor precum numele, adresa de acasă, codul numeric personal sau seria și numărul actului de identitate. 

„Cum aceste formulare tip au devenit disponibile și pe multe alte site-uri apărute recent, există riscul ca acele informații să fie colectate de către persoane neautorizate și eventual folosite în diverse tentative de fraudă. De asemenea, unele formulare conțin și intervalul orar al deplasărilor în afara domiciliului, ceea ce ar putea indica unui răufăcător nu doar adresa, ci și perioada în care acasă nu se află nimeni”, spune Liviu Arsene, specialist în securitate informatică la Bitdefender.

Recomandarea pentru cei care sunt nevoiți să compleze declarații pe proprie răspundere pentru părăsirea domiciliului pe durata pandemiei este să le descarce numai de pe site-ul oficial https://www.mai.gov.ro/.

×
Subiecte în articol: bitdefender

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
x close