Antena 3 CNN Economic Auto Record la examenul pentru permisul auto. Testul este susţinut în cinci limbi

Record la examenul pentru permisul auto. Testul este susţinut în cinci limbi

Record la examenul pentru permisul auto. Testul este susţinut în cinci limbi
16 Oct 2008   •   09:48

Record în materie de multilingvism la examenul de obţinere a permisului de conducere. Serviciile Publice Comunitare Regim Permise de Conducere vor organiza proba teoretică a examenului, la alegere, în cinci limbi. Candidaţii la permis vor putea opta între română, maghiară, germană, franceză şi engleză. Cei care doresc testarea într-o altă limbă decât română vor menţiona acest lucru în cererea de examinare, care este anexată la dosar fiecărui candidat.
La examinare, ei vor selecta limba dorită pe monitorul calculatorului. Primii care vor beneficia de această prevedere vor fi etnicii maghiari, a căror promovabilitate la examenul pentru permis este de aproximativ 50 la sută, din cauza necunoaşterii suficiente a limbi române.
În acelaşi timp, dacă trecem de bariera lingvistică, examenul de obţinere a permisului de conducere este din ce în ce mai greu, lucru demonstrat şi de statistici. Promovabilitatea probei teoretice care, mai nou, se susţine pe calculator, a scăzut de la 50% la 26 %. În plus, emoţiile de la traseu se prelungesc de la 10 la 25 de minute ceea ce determină scăderea promovabilităţii acestei probe la sub 50%. Acest lucru a dus la o scădere drastică a promovabilităţii la examenul pentru permisul auto.
În judeţele în care metoda de susţinere a examenului pe calculator a fost deja implementată, promovabilitatea a scăzut foarte mult. Însă, situaţia din Ilfov, unde măsura a fost aplicată de marţi, a fost aproape incredibilă. În prima zi, numai patru din cei 100 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea probei scrise au reuşit să promoveze.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: romana maghiara engleza
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close