Antena 3 CNN Economic Biz News Kim Jong-il ţine 4 miliarde dolari în ?fonduri de urgenţă? în Europa

Kim Jong-il ţine 4 miliarde dolari în ?fonduri de urgenţă? în Europa

Kim Jong-il ţine 4 miliarde dolari în ?fonduri de urgenţă? în Europa
Sursa foto: kim jong
15 Mar 2010   •   11:45

Kim Jong-il, dictatorul din Coreea de Nord are un fond de urgenţă de patru milarde de dolari ascuns în conturi secrete din băncile europene, pe care îl va folosi pentru a-şi continua stilul luxos de viaţă dacă este forţat să fugă din ţară.

Ofiţeri de informaţii din Coreea de Sud au declarat pentru Daily Telegraph că mare parte din bani era ţinută în conturi din Elveţia până ce autorităţile au început să crească reglementările privind spălarea banilor.
Agenţii lui Kim au retras ulterio banii, în cash, pentru a nu lăsa urme în acte, şi i-au transferat în Luxemburg.
Sumele ar proveni din profiturile făcute de Phenian din vânzarea de tehnologie nucleară şi balistică, trafic de droguri, fraude şi folosirea muncii forţate în gulaguri, dar şi contrafacerea valutei străine.
?Cred că este cea mai extinsă operaţiune de spălare a banilor din istoria crimei organizate, totuşi destinaţia finală a fondurilor nu a primit atenţia pe care o merită,? declara Ken Kato, directpr pentru Drepturile Omului în Asia.
?Undeva în lume, bancherii câştigă sume mari din ascunderea banilor lui Kim Jong-il, în timp ce nouă milioane de oameni din Coreea de Nord suferă de foame.?
Un purtător de cuvânt al guvernului de la Luxemburg arăta că este obligatorie o anchetă privind tranzacţiile Phenianului, dar aceasta este îngreunată deoarece banii ?nu au scris Coreea de Nord pe ei?.
Experţii internaţionali descriu micul stat ca un paradis fiscal pentru marii dictatori din lume, printre beneficiarii serviciilor din Luxemburg numărându-se colonelul Gaddafi şi Saddam Hussein.
Antena3.ro

×
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close