Antena 3 CNN Economic Companii OMV Petrom concediază 3.000 de angajaţi la nivel naţional

OMV Petrom concediază 3.000 de angajaţi la nivel naţional

OMV Petrom concediază 3.000 de angajaţi la nivel naţional
28 Ian 2009   •   17:28

Reprezentanţii OMV Petrom au anuntat Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova ca disponibilizează 3.000 de angajaţi din toată ţara. Măsura va fi pusă în aplicare la 1 februarie, anunţă România Liberă.
Purtătorul de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Fortei de Muncă, Dragoş Pârvan, a declarat: "Nu mai puţin de 3.000 de angajaţi la nivel naţional urmează să fie disponibilizaţi de la Petrom. Compania a trimis în prealabil înştiinţarea, urmând ca zilele acestea să primim şi notificarea privind numărul exact al salariaţilor ce vor fi disponibilizaţi de la reprezentanţele din Prahova".
Pârvan a mai precizat că alte 23 de firme au notificat AJOFM că vor face disponibilizări în perioada următoare. 3.165 de salariaţi vor deveni şomeri.
"Ritmul în care oamenii sunt disponibilizaţi este de-a dreptul alarmant. Dacă în urmă cu zece zile contabilizam 2.140 de prahoveni care urmau să devina şomeri, până în luna martie, acum avem exact 3.165 de şomeri. Numai în ultima săptămână alte şapte firme au făcut astfel de notificari", a mai spus Dragoş Pârvan.
Conform lui Pârvan, rata şomajului în judeţul Prahova este de 3,8%, cu 0,2 procente mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.
Vânzările Petrom pe segmentul gazelor naturale au fost afectate de scăderea cu 21% a consumului în România în ultimul trimestru din 2008 faţă de perioada similară a anului anterior. Scăderea a fost generată de sistarea parţială a activităţii marilor combinate chimice.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: OMV Petrom disponibilizari
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close