Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 5 idei de amenajări interioare prin care poți adăuga un plus de eleganță locuinței tale

5 idei de amenajări interioare prin care poți adăuga un plus de eleganță locuinței tale

Înainte de toate, eleganța înseamnă calitate și atenție la detalii. Finisajele și elementele decorative potrivite pot aduce un plus de eleganță unei locuințe și îi pot crește valoarea. De asemenea, accesoriile, lucrările de artă și piesele de mobilier deosebite conferă o atmosferă sofisticată și strălucitoare în orice încăpere.

5 idei de amenajări interioare prin care poți adăuga un plus de eleganță locuinței tale
de Georgiana Adam    |    13 Noi 2023   •   12:51

În acest articol îți prezentăm pe scurt 5 idei de amenajări interioare de care să ții cont atunci când renovezi, pentru a adăuga un plus de eleganță locuinței tale.

Folosește lumina în avantajul tău

Lumina naturală joacă un rol foarte important în designul unei camere, așa că nu neglija ferestrele. Pentru un plus de eleganță, încadrează ferestrele în draperii de catifea și perdele transparente, din tavan și până la podea, făcându-le punctul focal al camerei.

Totodată, alege corpuri de iluminat care să ofere o lumină ambientală perfectă după lăsarea serii. Folosește scafe tavan pentru a ascunde corpurile de iluminat de tip banda LED. Ele vor schimba complet ambianța, datorită luminii blânde care se reflectă uniform de pe tavan.

Finisaje elegante pentru interioare cochete

Adaugă un plus de eleganță și rafinament casei tale cu obiecte de decor orientale sau de epocă, iar rezultatul nu te va dezamăgi. Îmbracă pereții albi și goi în finisaje fermecătoare, care amintesc de coloanele romane, oferindu-le un aspect autentic și sofisticat. Poți opta pentru cornise decorative de diferite forme și dimensiuni și care sunt ușor de montat.

Fii creativ!

Toate casele frumoase și elegante au un lucru în comun: creativitatea. Oricine poate umple o casă cu mobilier ca într-un showroom, dar pentru un spațiu cu adevărat cochet trebuie să îți folosești imaginația.

Poți alege pardoseli interesante, în modele geometrice contrastante care atrag toate privirile. Decorează pereții cu profile decorative polistiren cu model floral, pentru un aspect absolut încântător. Adaugă și oglinzi rotunde, care creează iluzia de profunzime și spațiu.

Decorează casa cu plante de interior

Pe lângă starea de bine pe care o transmit plantele de interior, ele aduc și un plus de eleganță locuințelor atunci când sunt folosite cu măsură! Alege plante decorative înalte, cu frunze mari, arbuști cu flori colorate sau cu tulpina împletită, pentru un efect de wow în fiecare cameră.

Investește într-o piesă de artă!

Nimic nu face mai elegantă o încăpere decât o piesă de artă amplasată la locul potrivit. Fie că este vorba despre un tablou pe pânză, ori o sculptură sau o vază deosebită, lucrările de artă, în special cele supradimensionate, dau un aer aparte locuinței.

Bineînțeles, eleganța poate însemna ceva diferit pentru fiecare dintre noi. În esență, totul se rezumă la stilul tău personal.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Lidia Buble a filmat îngrozită incendiul din nordul Bucureştiului
x close