Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 5 sfaturi pentru un ten fără riduri oferite de specialiști

5 sfaturi pentru un ten fără riduri oferite de specialiști

O dată cu avansarea în vârstă tenul suferă unele modificări, ridurile făcându-și simțită prezența datorită scăderii producției de colagen. Ridurile pot fi superficiale sau adânci, iar pentru fiecare situație este necesară adoptarea unei rutine eficiente de îngrijire, care să diminueze aceste probleme.

5 sfaturi pentru un ten fără riduri oferite de specialiști
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Oct 2023   •   16:31

Pentru a vă putea bucura de un ten fără riduri, care să radieze de sănătate, atunci următoarele 5 sfaturi venite de la specialiști s-ar putea să vă fie de folos.

Includeți în rutina dumneavoastră produse pe bază de acid hialuronic

Acidul hialuronic este un aliat de nădejde împotriva ridurilor, efectul produselor fiind cel de umplere și de nivelare. Specialiștii recomandă includerea în rutină a unui ser cu acid hialuronic, deoarece acesta are proprietăți foarte bune de reținere a apei la nivelul pielii, lucru care conduce la o bună hidratare a acesteia. În plus acidul hialuronic este benefic pentru reducerea inflamațiilor și pentru umplerea ridurilor, dar și pentru repararea țesuturilor.

Controlați ridurile cu o cremă cu retinol

Pe lângă riduri, una dintre problemele care afectează tenul este lipsa de strălucire a acestuia și lipsa fermității. O crema cu retinol te poate ajuta să reduci aceste probleme și să te bucuri de o piele strălucitoare datorită faptului că exfoliază blând tenul, uniformizează tonul pielii, repară zonele afectate de expunerea la soare și hidratează foarte bine.

Folosiți întotdeauna o cremă cu factor de protecție solară

Specialiștii atrag atenția asupra faptului că tenul are nevoie de protecție împotriva razelor ultraviolete, așa că recomandă folosirea unei creme cu factor de protecție solară SPF. Cremele cu protecție solară ajută la reducerea petelor cauzate de expunerea la soare și previn apariția ridurilor fine, iar aplicarea lor ar trebui să se facă indiferent de sezon.

Adoptați o rutină personalizată de îngrijire

Felul în care este îngrijit tenul va avea un ecou în aspectul acestuia, așadar este important să alegeți produsele potrivite pentru pielea feței. Fiecare tip de ten este diferit și are nevoi speciale. De aceea este important să alegeți produse potrivite pentru tenul dumneavoastră, luând în calcul faptul că acesta nu este complet uniform, ci are zone în care pot fi prezente melasma, petele pigmentare sau rozaceea.

Alegeți întotdeauna produse de calitate

Este foarte important ca rutina să includă nu doar produsele potrivite pentru ten, ci și pe cele de calitate. Calitatea produselor se vede mai ales în ingredientele folosite și în faptul că produsele vizează tagetat ameliorarea anumitor afecțiuni sau probleme. Spre exemplu, calitatea poate fi observată în clasificarea produselor în funcție de tipul de ten, cu particularitățile sale, dar și în funcție de zonele feței pe care aceste produse pot fi aplicate.

Grija față de ten este foarte importantă, mai ales pentru că vorbim despre o zonă expusă intemperiilor, prafului și altor agenți nocivi. Alegeți să urmați întotdeauna sfaturile specialiștilor, pentru ca tenul dumneavoastră să se bucure de calitate și răsfăț.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close