Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Beneficiile impresionante ale picturii, pentru creier

Beneficiile impresionante ale picturii, pentru creier

De foarte multe ori ne antrenăm fizic însă și creierul nostru are nevoie de un antrenament pentru a se menține cea mai bună formă.

Beneficiile impresionante ale picturii, pentru creier
de Redacția Antena 3 CNN    |    04 Noi 2022   •   08:18

Există o multitudine de activități prin care putem să ne antrenăm creierul, însă atunci când alegem să practicăm o activitate cu adevărat plăcută precum pictura, aceasta ne aduce o multitudine de beneficii.

S-a demonstrat deja că pictura este mai mult decât o simplă pasiune sau un hobby, iar terapeuții o utilizează inclusiv în ameliorarea anumitor simptome ale pacienților care suferă de anxietate sau chiar depresie.

Dacă nu ești un profesionist în ale picturii, te poți orienta către picturi pe numere cu peisaje, care vor avea același efect și la finalul căreia te vei bucura de un rezultat spectaculos.

Pictura pe numere îți stimulează creativitatea

Atunci când pictezi, emisfera stângă a creierului îți este pusă în acțiune ceea ce va ajuta la stimularea creativității chiar și pentru acele persoane care sunt mai mult în sfera analitică.

Orice ființă umană are creativitatea în ființa sa, însă aceasta poate fi stimulată prin practicarea anumitor activități care presupune angrenarea acestei părți a creierului.

Îți îmbunătățește memoria

În timp ce unele persoane sunt mai vizuale, altele pot fi mai practice. Însă atunci când pictezi în ambele situații îți va fi stimulată memoria.

Persoanele care se folosesc în mod frecvent de mijloace creative cum ar fi pictura, scrisul sau desenul, au mult mai puține șanse de a dezvolta anumite boli cum ar fi pierderea memoriei, demența sau Alzheimer.

Te ajută să te exprimi

Prin pictură oamenii se pot exprima mult mai ușor, fără a se folosi neapărat de cuvinte. Există foarte multe persoane cărora li se pare dificil să se exprime sau să îsi elibereze gândurile care îi macină.

Atunci când alegi să te exprimi prin pictură te vei simți mult mai liber iar starea de eliberare te va face să te simți mai puțin copleșit și să devii mai fericit.

Îți dezvoltă capacitatea de rezolvare a problemelor

Poate că este surprinzător însă pictura îți dezvoltă inclusiv gândirea critică și analitică.Un artist trebuie să gândească la nivel conceptual pentru a aduce la viață sau a manifesta ideile sau imaginile care îi rulează în minte.

Ceea ce e un artist își imaginează în momentul în care începe să picteze se poate schimba drastic în timpul picturii. Acest lucru face ca viziunea artistică să evolueze pe parcurs ce picteazi, construind-ți astfel, abilități importante de rezolvare a problemelor.

Acest lucru se face inclusiv prin modalitățile de combinare a culorilor sau în momentul în care ai produs anumite greșeli, cărora le vei găsi soluții de rezolvare.

Te relaxează și ameliorează stresul

Stresul este o problemă cu care ne confruntăm cu toții într-o anumită măsură iar acesta poate contribui la o multitudine de probleme de sănătate psihică.

Prin pictură creierul se relaxează iar stresul legat de probleme sau de îngrijorările zilei de mâine vor dispărea datorită concentrării pe momentul prezent și pe o activitate plăcută.

Mai mult decât atât, atunci când pictezi peisaje relaxante te poți transpune în acel spațiu sau în acel loc care te va face să evadezi într o lume mai frumoasă și mai liniștită.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close