Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Caracteristici ale separatoarelor de hidrocarburi

Caracteristici ale separatoarelor de hidrocarburi

Echipamentele de separare a hidrocarburilor, cunoscute și sub denumirea de separatoare de hidrocarburi, sunt în esență rezervoare proiectate pentru a separa uleiul și substanțele combustibile de apă. Acest tip de ape nu pot pătrunde în niciun sistem de tratare a apelor uzate fără a fi tratate anterior. De asemenea, nu pot fi aruncate direct într-un sistem de recuperare a apei pluviale.

Caracteristici ale separatoarelor de hidrocarburi
de Georgiana Adam    |    04 Iun 2021   •   12:31

Separatoarele de hidrocarburi sunt elemente alcătuite dintr-un rezervor, o conductă de intrare și o conductă de evacuare, un filtru coalescent și un sistem de siguranță. Sunt instalate înainte de orice tip de sistem de tratare a apelor uzate.

Împiedică pătrunderea substanțelor uleioase și combustibile din zonele tranzitate de vehicule în apa reziduală pluvială și să ajungă în sistemul de tratare / depozitare. Este esențială separarea acestor substanțe, deoarece acestea pot polua foarte mult apele și, mai târziu, mediul receptor.

Spre deosebire de diversele separatoare de grăsimi, separatoarele de hidrocarburi sunt echipamente utilizate pentru separarea lichidelor ușoare (cu o densitate mai mică sau egală cu 0,95 g / cm3). Funcția unui separatorul este de a separa resturile de grăsimi minerale, uleiuri de origine animală sau vegetală și combustibili, printre altele, de apă.

Unde sunt instalate separatoarele de hidrocarburi

Există diferite zone care necesită separatoare de hidrocarburi, deoarece sunt în pericol potențial de contaminare datorită uleiurilor, combustibililor, apelor uzate încărcate cu hidrocarburi, grăsimilor animale, vegetale și minerale. Prin urmare, aceste dispozitive sunt instalate în mod obișnuit în spălătorii auto, ateliere mecanice, stații de service, depozite de gunoi, garaje și așa mai departe. Ele sunt, de asemenea, utilizate pentru tratarea apelor subterane de la stațiile de alimentare cu combustibil și pentru tratarea apei de ploaie contaminate cu ulei (scurgeri).

Ce tipuri de separatoare de hidrocarburi există

Separatoarele de hidrocarbui pot fi clasificate în principal în funcție de locația lor și în funcție de clasa lor.

În cadrul acestor categorii evidențiem următoarele tipuri:

Separatoare de hidrocarburi de clasa I: Acestea oferă un nivel superior de tratament. Prin conducta de evacuare, acestea elimină apa cu maximum 5 mg / L sau ppm de substanțe hidrocarbonate. Sunt separatoarele care tratează cel mai mult apa și cele mai potrivite în majoritatea cazurilor care oferă un nivel mai ridicat sau mai mic de tratament.

Separatoare de hidrocarburi de clasa II: Acestea oferă un nivel mai scăzut de tratament. Prin conducta de evacuare, acestea elimină apa cu maximum 100 mg / L sau ppm de substanțe hidrocarbonate. Deoarece sunt separatoarele care tratează cel mai puțin apa, acestea sunt potrivite numai în unele cazuri.

Separatoare de hidrocarburi cu bypass: Aceste separatoare sunt proiectate pentru a fi instalate în exterior. Au funcția de a separa substanțele uleioase și combustibilii. Dar tratează doar o parte din apa care ajunge la ele. Acest tip de separatoare de hidrocarburi tratează apa care este acumulată în rezervoarele subterane de captare a apei.

Separatoare de hidrocarburi fără bypass: Aceste separatoare sunt proiectate pentru a fi instalate în interior. La fel ca cele precedente, au funcția de a separa substanțele oleaginoase și combustibilii. Dar, în acest caz, tratează 100% din apa care ajunge la ele.

Acestea sunt câteva caracteristici ale separatoarelor de hidrocarburi pe care ar trebui să le cunoașteți.

Ținând cont de aceste ele, puteți lua cea mai bună decizie pentru nevoile voastre. De exemplu, puteți opta pentru un separator de hidrocarburi cu filtru coalescent realizat din polipropilenă, adică cu o greutate redusă fiind ușor de montat și de utilizat.

Acest separator este bicameral, având un compartiment pentru decantarea nisipului și a materiei grosiere. Alegerea însă vă aparține. Voi decideți de ce aveți nevoie. Succes în luarea celei mai bune decizii!

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close