Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Care este alternativa ecologică la pardoseala din lemn masiv

Care este alternativa ecologică la pardoseala din lemn masiv

Mai mult ca niciodată, este important să fim conștienți de mediul natural, să ținem cont de diverse ecosisteme, chiar și atunci când decidem să ne renovăm locuința sau să ne construim o casă nouă. Mulți oameni își doresc o casă ecologică, pentru că le pasă de starea mediului natural și nu vor să o distrugă.

Care este alternativa ecologică la pardoseala din lemn masiv
de Georgiana Adam    |    11 Feb 2022   •   13:37

Ei decid să utilizeze materiale pentru construcția sau renovarea casei, care nu au un impact negativ asupra mediului natural.

Pentru a nu sărăci diverse ecosisteme – cum se întâmplă prin tăierea arborilor pentru satisfacerea nevoilor umane – este nevoie de protecție corespunzătoare a naturii.

Pardoseala din lemn de esență tare proiectată este acum o alternativă ecologică bună la pardoseala din lemn masiv. Specialiștii spun că lemnul de esență tare prelucrat (care este construit din straturi subțiri sau din articole derivate din lemn, gen placaj, MDF, OSB) utilizează cu 75% mai puțin lemn de esență tare cu creștere lentă, comparativ cu pardoseala din lemn masiv de esență tare, din stejar și arțar.

Mulți oameni aleg parchetul laminat pentru că este o variantă ecologică la parchetul din lemn masiv și este ușor de instalat. În funcție de durabilitate, laminatele sunt împărțite în sarcini mari, medii și mici. Poți afla mai multe aspecte importante despre parchetul laminat, plinte, parchetul pentru trafic intens, rezistent la apă și încălzirea în pardoseală pe magazinul online ZGS.ro. Pentru alegerea corectă a parchetului pentru casa ta, îți sugerăm să te consulți cu experții din acest magazin online sau din showroom-urile din oraș, care vând astfel de produse, astfel ai posibilitatea de a afla avantajele și dezavantajele oferite de diferite tipuri de lemn.

Parchetul laminat este preferat în ziua de azi, pentru că oferă avantaje din punct de vedere preț-calitate. Această pardoseală este realizată din resturi de lemn, este ecologică.

Avantajele parchetului laminat includ: rezistența mare la radiațiile ultraviolete (UV), întreținerea ușoară, rezistență la zgârieturi și lovituri, gamă mare de modele, dimensiuni și culori. Parchetul laminat nu trebuie șlefuit și lăcuit, este destul de ușor de curățat și spălat cu mopul, el fiind protejat de șocuri și zgârieturi de stratul superior laminat.

Parchetul laminat este considerat unul dintre cele mai populare pardoseli. Unii oameni spun că ar da o senzație de răceală, însă îl preferă pentru că este foarte rezistent. Alții din contra decid să cumpere parchet laminat pentru casa lor, pentru că îi încântă prin căldură și aspectul frumos. Părerile diferă, dar asta nu-i împiedică pe oameni să cumpere acest tip de parchet care impresionează mai ales prin proprietățile speciale, precum: rezistență la uzură și durabilitate în timp.

Pentru acest an, sunt foarte populare nuanțele de parchet mai deschise, în diferite nuanțe de bej și gri. Oamenii țin cont de designul interior al proprietăților pe care le au – case, vile, apartamente, birouri – și de aceea aleg cu atenție materialele de pardoseală. Ei analizează și tendințele actuale la parchet, pentru a fi la modă.

Nuanțele mai deschise la parchet oferă două mari avantaje: sunt în trend și pot face camera să pară mai spațioasă. Dacă se aleg nuanțe mai închise la parchet, atunci asta induce o senzație de căldură și compactitate în casă.

În 2022 sunt în tendințele modei pardoselile în nuanțe mai reci, cum sunt cele de gri, care au înlocuit acele nuanțe calde, roșiatice sau de portocaliu, care predominau în 2021. În ceea ce privește laminatele, sunt preferate acele modele semi-lucioase, care sunt și mai ieftine decât pardoselile foarte lucioase. De asemenea, sunt la modă: nuanțele de parchet pe maro cu alb, sau așa numitul parchet albit, care oferă pardoselii un aspect deosebit, clasic.

Oamenii țin cont și de întreținerea pardoselii, de asta aleg parchetul laminat este ușor de șters cu mopul. Pe acest parchet se poate folosi desigur și aspiratorul cu o perie moale, pentru a absorbi praful și murdăria, iar apoi suprafața lui se șterge ușor cu mopul umed.

În general, pardoseala ar trebui instalată de un profesionist, mai ales dacă este una mai complicată. În cazul pardoselii din lemn laminat, lucrurile sunt simple, pentru că ea se instalează cel mai ușor dintre toate tipurile de pardoseli existente pe piață.

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close