Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Aceasta este cea mai bună centrală termică pe peleți din România

Aceasta este cea mai bună centrală termică pe peleți din România

Combustibilul solid stă la baza încălzirii multor locuințe din România, iar unul dintre factorii care au dus la popularitatea de astăzi a acestui tip de încălzire este întocmai rețeaua de gaze nu foarte extinsă pe teritoriul României.

Aceasta este cea mai bună centrală termică pe peleți din România
de Georgiana Adam    |    02 Sep 2021   •   14:58

Cu toate acestea, încălzirea folosind combustibil solid reprezintă o alternativă excelentă și, atât timp cât alegi sistemul de încălzire potrivit, vei descoperi că poate fi chiar mai avantajoasă decât clasica încălzire folosind o centrală pe gaz.

Nu puține sunt cazurile în care este preferată încălzirea cu combustibil solid în ciuda faptului că este posibilă și racordarea la o rețea de gaze naturale. Iar asta deoarece numărul mare de beneficii este suficient de convingător pentru a opta pentru folosirea unui astfel de sistem de încălzire.

Pentru a te putea bucura pe deplin este important totuși să alegi nu numai cel mai avantajos tip de combustibil solid ci totodată și o centrală termică suficient de performantă încât să exploateze întreaga putere calorică a combustibilului folosit. Odată îndeplinită această rețetă, performanțele pe care le vei obține nu au cum să te dezamăgească.

Dacă te întrebi care este cel mai avantajos tip de combustibil solid, ar trebui să știi că peleții reprezintă de departe cea mai inspirată alegere pe care o poți face în această situație. Cu toate acestea, este absolut esențială folosirea unei centrale termice pe peleți pentru a putea beneficia de toate proprietățile minunate ale acestui tip de combustibil solid.

Numărul mare de beneficii pe care încălzirea cu peleți le oferă ar trebui să te convingă să faci și tu acest pas. Iată care sunt cele mai importante beneficii:

Costuri reduse de achiziționare

Dintre toate tipurile de combustibil solid, peleții prezintă cel mai accesibil preț de achiziționare. Aceștia se obțin din diferite deșeuri lemnoase, așa că procesul în sine de producere a peleților nu este prea costisitor, ceea ce permite stabilirea unui preț accesibil.

Astfel, încă de la achiziția peleților vei face economii considerabile, ceea ce sigur că te va încânta.

Cu toate acestea, nu ar trebui să alegi totuși chiar cei mai ieftini peleți de pe piață, deoarece calitatea acestora ar putea fi îndoielnică. Ar trebui să optezi pentru achiziționarea unor peleți cu un grad de umiditate cât mai scăzut, iar astfel performanțele în timpul arderii vor fi pe măsură.

Ardere completă, randament înalt

Peleții reprezintă unul dintre puținele tipuri de combustibil solid cu o ardere completă. Practic, în urma arderii peleților nu rezultă o cantitate foarte mare de cenușă, ceea ce înseamnă un grad de risipă minim.

Toți peleții introduși în centrală vor fi transformați în căldură, iar astfel nu vor exista pierderi, ci dimpotrivă, numai câștiguri.

De asemenea, randamentul peleților în timpul arderii este net superior în fața tuturor celorlalte tipuri de combustibil solid. Randamentul de peste 95% este posibil datorită gradului infim de umiditate, a comprimării foarte strânse și totodată a formei peleților.

Consum redus de combustibil

De asemenea, atât timp cât vei alege o centrală pe peleți performantă de pe centrale-pellet.ro, cel mai probabil vei obține un consum foarte redus de combustibil. Astfel, o cantitate redusă de peleți va fi mai mult decât suficientă pentru a-ți încălzi întreaga locuință, acesta fiind un alt factor ce te va ajuta să obții cele mai bune costuri pentru încălzirea locuinței. Este practic o rețetă cu mai multe ingrediente ce au influență în mod direct asupra costurilor, garantând cel mai mic preț pe care îl poți plăti pentru încălzirea unei case în timpul sezonului rece.

Fără efecte negative asupra mediului înconjurător

Cu toții ar trebui să avem mai multă grijă asupra efectelor pe care acțiunile noastre le au asupra mediului înconjurător. Iar asta deoarece, la un moment dat, totul se întoarce împotriva noastră, iar efectele negative for resimțite inclusiv de către cei care provoacă răul. Prin urmare, ar trebui să îți dorești să nu poluezi atunci când folosești sistemul de încălzire, ci dimpotrivă.

Ei bine, așa cum spuneam, arderea peleților este o ardere completă, iar emisiile de carbon rezultate în timpul funcționării sistemului de încălzire sunt minime spre inexistente. Asta înseamnă că nu vei polua mediul înconjurător, iar natura sigur îți va fi recunoscătoare.

În final, faptul că poți obține costuri extraordinare dar și performanțe la cel mai înalt nivel pentru încălzirea casei folosind peleți, ar trebui să te convingă și pe tine să optezi pentru achiziționarea unei centrale pe peleți de la Kenda, pentru a te bucura pe deplin de numeroasele avantaje cu care un astfel de sistem de încălzire vine la pachet. Urmează-ne recomandarea, cumpără acum o centrală pe peleți Kenda și sigur nu vei regreta decizia!

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close