Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Colțar în living - Cum îl alegi corect și cum amenajezi în cel mai bun mod

Colțar în living - Cum îl alegi corect și cum amenajezi în cel mai bun mod

Intenționezi să cumperi un colțar living și te întrebi care este alegerea potrivită? Acest tip de canapea este o piesă de mobilier care aduce un confort suplimentar și poate deveni centrul vieții de familie.

Colțar în living - Cum îl alegi corect și cum amenajezi în cel mai bun mod
de Georgiana Adam    |    01 Apr 2024   •   17:09

Un colțar extensibil îți oferă ocazia de a te relaxa în fața televizorului sau se poate transforma într-un loc de dormit perfect. Cu toate acestea, datorită formei și dimensiunii sale, poate fi și o provocare de amenajare în living.

Cu trucurile de design potrivite, nimic nu este imposibil indiferent cât de mică este camera. Specialiștii kalenda.ro te îndrumă astfel încât să faci cea mai bună alegere și îți oferă trucuri de design pentru a așeza un colțar în living, astfel încât să-și îndeplinească cât mai bine funcția.

Colțar living - De ce merită cumpărat?

Un colțar în living este o soluție funcțională din mai multe motive. În primul rând, este un loc confortabil pentru mai mulți oameni. Este perfect pentru primirea oaspeților și organizarea de petreceri. Datorită construcției sale, un colțar va fi și un loc de odihnă în timpul zilei, dar și un loc confortabil și relaxant pentru a citi.

Și asta nu este tot! Un colțar living modern oferă și posibilitatea de a vă adapta preferințelor în ceea ce privește aranjarea cotierelor.

Astfel, înainte de a cumpăra un colțar, merită să analizezi nevoile familiei tale și caracteristicile camerei în care urmează să fie amplasat mobilierul. Atunci când alegi un colțar living pentru un spațiu mai mic, trebuie în primul rând să verifici:

dacă dimensiunea colțarului este adaptată la dimensiunea interiorului și la forma livingului

  1. dacă un colțar cu șezlong pe dreapta sau pe stânga se va potrivi mai bine cu interiorul casei tale
  2. în cazul unui colțar extensibil vei avea suficient spațiu pentru a-l întinde.

Unde așezi colțarul în living?

Când ai decis ce tip de colțar living vrei să cumperi, trebuie să verifici dacă va arăta bine acolo unde te gândești să-l plasezi. Există mai multe setări de colț din care să alegi, să le discutăm pe rând:

  1. Colțar living lângă perete în colț

Una dintre opțiunile cel mai frecvent alese datorită modelului este așezarea în colțul camerei, la perete. Această soluție înseamnă că nu pierdem deloc spațiu, așa că este folosită de proprietarii de apartamente mai mici. Colțarul poate fi adaptat astfel direct la forma mobilierului și amplasat în colțul camerei. Totuși, dacă avem posibilitatea, specialiștii în design interior ne recomandă să nu lipim colțarul de perete, lăsând câțiva centimetri de spațiu. În acest fel, livingul va părea că „respiră” și va da senzația de aerisire când stai așezat la televizor de exemplu.

  1. Colțar sub fereastră

Așezând un colțar living sub fereastră, vom beneficia de un loc luminos în care să citim și să ne relaxăm. În acest caz, însă, trebuie să avem în vedere două lucruri. În primul rând trebuie să punem colțarul în așa fel încât să nu blocăm deschiderea ușii balconului.

Astfel, înainte de a cumpăra, trebuie să măsurăm cât spațiu avem sub fereastră și să alegem un colțar la dimensiunea potrivită. De asemenea, colțarul nu ar trebui să împiedice în niciun caz deschiderea ușii și intrarea în interior. În al doilea rând, trebuie să ne gândim dacă și unde vrem să plasăm televizorul. Un televizor vizavi de fereastră poate reflecta lumina, ceea ce va interfera cu vizionarea confortabilă a filmelor favorite. 

  1. Colțar living în open space

Colțarul va separa extrem de bine un open space și se folosește adesea pentru a delimita diferite zone. Așezându-l cu spatele la bucatarie, vom separa zona de bucatarie de zona de living. În acest caz, trebuie să ne amintim că materialul din care este confecționat colțarul trebuie să fie rezistent pentru a nu se murdări în timpul gătitului! În plus, ar trebui să fie tapițată cu o țesătură ușor de curățat, care va facilita îndepărtarea murdăriei, atunci când este cazul.

Ce e bine să știi când alegi un colțar living

Amenajarea unui living poate depinde de mulți factori, printre care dimensiunea camerei și scopul pe care îl îndeplinește. Colțarul este una dintre cele mai populare piese de mobilier living, de aceea îl vedem în foarte multe decoruri moderne. Este o piesă de mobilier confortabilă și funcțională, dar din ce în ce mai des îndeplinește și funcții estetice - o alegere bine gândită a unui colțar living ne poate înfrumuseța livingul.

  1. Nu exagera cu dimensiunea

Un colțar living este de obicei cea mai mare piesă de mobilier din întreaga cameră. Dar, asta nu înseamnă că vei alege o canapea a cărei dimensiune va copleși întregul spațiu. Culorile închise în camerele mici pot adânci impresia de micșorare - de aceea merită să alegi un colțar în nuanțe deschise pentru un living mic sau poziționat spre Nord unde nu intră suficientă lumină naturală.

  1. Care este scopul pentru care vrei un colțar

Înainte de a decide cumpărarea unui colțar living, trebuie să decizi pentru ce îți trebuie cu adevărat. Dacă ești în căutarea unei piese de mobilier decorative, vei alege un colțar cu o formă mai deosebită și mai puține funcții decât dacă ai căuta ceva strict funcțional. Dacă găzduiești des prieteni, merită să alegi un colțar extensibil și cu spațiu de depozitare pentru perne și pilote. Acest lucru îți va permite să inviți oaspeți pentru noapte, fără a fi nevoie să ai nevoie neapărat de o cameră de oaspeți.

Un colțar extensibil va îndeplini perfect această funcție - într-o clipă îl vom schimba dintr-o piesă de mobilier confortabilă pentru camera de zi într-un loc confortabil de dormit chiar și pentru trei persoane.

  1. Alege cu înțelepciune materialul de tapițerie

Un colțar confortabil pentru living trebuie să aibă o tapițerie dintr-un material adecvat. Este o zonă extrem de folosită, așadar tapițerie ar trebui să fie rezistentă la uzură și curățare frecventă (este canapeaua pe care stăm cel mai mult, cea de care ne sprijinim și cea care este cel mai expusă riscului de a fi stropită sau pătată). Materialul trebuie să fie plăcut la atingere, să reziste la așezări multiple și să se potrivească vizual cu estetica livingului.

Dacă vei ține cont de sfaturile de mai sus, suntem siguri că vei putea alege colțarul perfect pentru living. Pe kalenda.ro vei găsi o gamă foarte variată de colțare living, de la modele moderne potrivite pentru amenajări în stil contemporan, la modele sofisticate ce vor aduce strălucire într-un spațiu elegant și rafinat.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close