Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum alegi un costum de baie confortabil? 3 criterii esențiale

Cum alegi un costum de baie confortabil? 3 criterii esențiale

Îți vine să crezi că deja vorbim despre sezonul estival? Și uite așa ajungem la unul dintre subiectele noastre preferate: alegerea unui costum nou de baie.

Cum alegi un costum de baie confortabil? 3 criterii esențiale
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Mai 2022   •   16:00

Și nu orice costum de baie, ci acela care să ți se potrivească perfect, care să-ți placă la nebunie și care să-ți pună în valoare cel mai bine formele corpului. 

Dacă ai găsit costumul de baie care să ți se potrivească, care să arate pe gustul tău și în care să te simți confortabil, atunci și dispoziția ta va fi pe măsură, așa că merită din plin să acorzi atenție detaliilor atunci când alegi costumul de baie pentru vacanță.

Și pentru că ne dorim să te simți cea mai frumoasă de pe plajă și de la piscină în acest sezon, îți propunem în rândurile următoare câteva criterii esențiale de selecție a unor costume de baie în care să te simți confortabil. Iată care sunt! 

1. Forma corpului 

Cel mai important criteriu care poate asigura nivelul de confort al costumelor de baie este, cu siguranță, forma corpului tău. Pornind de la conformația corpului, doamnele și domnișoarele se încadrează în următoarele categorii: măr, pară, triunghi inversat, clepsidră și dreptunghi sau siluetă atletică. Să le luăm pe fiecare în parte, pentru a determina importanța formei corpului în alegerea unui costum de baie confortabil. 

Măr 

Forma de măr a corpului este caracterizată de un piept generos, lipsa taliei, un abdomen rotund și umeri înguști. Dacă aceasta este forma corpului tău, atunci vei fi o adevărată zeiță într-un costum de baie dintr-o singură piesă, căci silueta ta este făcută special pentru asta. Poți încerca, de asemenea, un costum de baie tankini și poți extinde partea de sus a costumului până la slipi, în așa fel încât să acoperi zonele cu probleme. 

Pară sau triunghi 

Acest tip de siluetă este caracterizată de umeri înguști și șolduri late. Forma figurii se aseamănă cu o pară și această siluetă triunghiulară va fi cel mai bine avantajată de un top îndrăzneț cu un slip până la nivelul șoldurilor. Practic, vei dori să aduci volum în zona bustului și să echilibrezi proporțiile printr-o pereche de slipi cu talie medie spre înaltă. 

Triunghi inversat 

Talia îngustă și umerii mai lați decât șoldurile sunt caracteristicile care definesc cel mai bine această siluetă. Dacă te regăsești în această descriere, poți miza pe un costum de baie cu un slip cu model îndrăzneț, care să echilibreze lățimea umerilor. De pildă, slipii cu un model distinctiv, o încrețitură sau un alt detaliu atipic te vor face să te simți grozav. 

Clepsidră 

Dacă ai această formă a corpului, orice costum de baie se va simți confortabil. Umerii tăi au aceleași dimensiuni ca și șoldurile, iar talia este îngustă, motiv pentru care nu trebuie să-ți faci prea multe griji cu privire la costumele de baie. Nu-ți fie teamă să-ți accentuezi atuurile feminine cu un top triunghiular sau cu un slip brazilian! 

Dreptunghi sau formă atletică 

Silueta dreptunghiulară este caracterizată printr-un trunchi drept și lung. O astfel de siluetă va avea nevoie de un costum de baie adecvat, așa cum ar fi un bikini cu decupaje, un top cu push-up, un costum de baie brazilian sau unul întreg, dintr-o singură piesă. 

2. Materialul

Confortul unui costum de baie este dat și de calitatea materialului. Prin urmare, materialul unui costum de baie trebuie să fie unul opac, cu proprietăți de uscare rapidă, fin, cu elasticitate mare, rezistent la raze UV, dar și la apa de mare și piscină sau uleiurile de protecție solară. De asemenea, asigură-te că materialul din care e realizat costumul de baie are proprietăți antibacteriene, care diminuează rata de dezvoltare a bacteriilor, prin faptul că nu favorizează păstrarea umidității și a transpirației. 

3. Tipul de activitate 

Deja cunoști jumătate dintre criteriile de selecție ale unui costum de baie confortabil, însă asta nu este totul. Este important să știi și tipul de activități pentru care vei folosi costumele de baie. De pildă, pentru surfing sau alte sporturi acvatice, cele mai confortabile costume sunt cele dintr-o singură piesă. Pe de altă parte, dacă scopul este de a te relaxa la plajă sau la piscină, cel mai bine este să optezi pentru un costum de baie din două piese. Mai ales dacă-ți dorești să fii cât mai bronzată!

Sperăm că pe baza acestor criterii vei reuși să alegi cel mai confortabil costum de baie, indiferent de forma corpului sau de tipurile de activități pe care le ai în program în această vară. Nu de alta, dar mâine-poimâine te trezești la mare și la soare!

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close