Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să-ți organizezi dormitorul: 5 ponturi

Cum să-ți organizezi dormitorul: 5 ponturi

Dintre toate camerele dormitorul este zona în care fiecare amănunt al amenajării vizează confortul și odihna. Indiferent de dimensiunea dormitorului tău, ar trebui să știi că există soluții prin care să îl poți amenaja într-un mod cât mai confortabil.

Cum să-ți organizezi dormitorul: 5 ponturi
Sursa foto: Unsplash.com
de Georgiana Adam    |    25 Mar 2022   •   10:36

Iată câteva dintre opțiunile pe care le ai la îndemână pentru a-ți amenaja un dormitor pe cât de cochet, pe atât de odihnitor.

Alege noptiere și comode pentru dormitor

În dormitor mobilierul ar trebuie să fie ales special, astfel încât acesta să nu încarce inutil spațiul tău de odihnă. Dacă vrei să faci o alegere corectă, atunci poți opta pentru comode și noptiere Tamos, care sunt create special pentru a acoperi nevoia ta de funcționalitate și confort. 

Noptierele au spații dedicate în care să îți poți amenaja lucrurile personale, dar și un aspect care să se potrivească în contextul unor camere perfect delimitate de zonele de petrecere a timpului liber. 

Comodele și noptierele îți oferă și spații pe care să poți depozita elementele de iluminat, cărțile sau televizorul, astfel încât să poți completa într-un mod cât mai firesc aspectul dormitorului tău. 

Alege un pat generos

Este important să alegi mobilierul luând în calcul dimensiunile camerei tale, pentru că pe lângă noptiere vei avea nevoie și de un pat. Dimensiunea patului este importantă pentru confortul tău, așa că este recomandat să alegi un pat generos, cum ar fi paturile matrimoniale. 

Pentru a conferi dormitorului tău o frumusețe și o eleganță aparte, poți alege paturi tapitațe, acestea fiind în prezent și cele mai apreciate la nivel de confort și estetică. Paturile tapițate îți oferă multiple opțiuni la nivel de culoare și detalii, iar în unele cazuri ele îți oferă și spații de depozitare, astfel încât și așternuturile tale să fie cât mai bine organizate. 

Alege o masă pentru rutina zilnică

O masă potrivită pentru activitățile tale este o alegere foarte bună pentru dormitor. Ai grijă însă ca masa pentru dormitor să nu fie foarte mare, astfel încât să nu îți consume foarte mult din spațiul interior.

Pe lângă masă poți opta și pentru un scaun potrivit, astfel încât să te poți ocupa de activitățile tale intime, precum demachierea, rutina de îngrijire a tenului sau pur și simplu pentru a-ți asigura un mic spațiu de lucru, caracterizat de liniște. 

Folosește o oglindă pentru decor

O soluție perfectă pentru a-ți amenaja dormitorul într-un mod cât mai deosebit este să folosești o oglindă care să te ajute să mărești spațiul, din punct de vedere vizual, dar și să sporești cantitatea de lumină naturală care se reflectă în dormitor pe durata zilei.

Oglinzile sunt un mod deosebit de a amenaja interiorul unui dormitor, astfel că poți chiar să plachezi pereții cu plăci de oglindă, pe care să le amenajezi în funcție de diferite modele geometrice.

Alege un dulap potrivit pentru nevoile tale

Într-un dormitor nu vei avea nevoie de un dulap foarte mare, ci de un spațiu în care să îți pui la îndemână exact acele lucruri de care ai nevoie pentru a-ți asigura confortul și odihna. Alege așadar un dulap de dimensiuni potrivite și cu nuanțe care să se potrivească cu restul mobilierului tău.

În general pentru dormitoare sunt folosite nuanțe liniștitoare de albastru, verde sau gri pentru vopsirea pereților și bej sau alb pentru mobilier. Firește însă, ești liber să faci combinațiile dorite, în funcție de fiecare element de amenajare ales (pat, mese, scaune, noptiere).

Organizarea dormitorului nu este un lucru dificil atunci când ai la îndemână soluțiile potrivite. Proiectează imaginea dormitorului în mintea ta, apoi desenează o schiță și în cele din urmă alege produsele perfecte pentru a amenaja un dormitor cât mai confortabil.

×
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close