Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cum să-ți decorezi locuința cu plante și flori? Sfaturi și trucuri utile

Cum să-ți decorezi locuința cu plante și flori? Sfaturi și trucuri utile

Cum să-ți decorezi locuința cu plante și flori? Sfaturi și trucuri utile
Sursa foto: Pexels
de Georgiana Adam    |    24 Dec 2020   •   13:40

Prezența florilor în casa ta are capacitatea de a schimba tot aspectul unei încăperi. Astfel, casa ta poate avea o notă veselă, intima și elegantă cu ajuorul unori plante bine alese și integrate corespunzător. Un alt lucru cunoscut despre flori este că prin miros, formă și culoare, acestea pot schimba starea de spirit a unei persoane instant.

Dacă ești pe punctul de a redecora și vrei să scapi de monotonie, poți aduce natura mai aproape de tine cu ajutorul unor idei creative și de efect.

Colțul verde al casei tale

Un colț verde ar trebui să ai în fiecare încăpere, iar pentru a-l crea ai nevoie de ghivece cu plante de diferite feluri și dimensiuni. Acestea arată foarte bine dacă sunt amestecate și se integrează perfect în încăperile în care orice altă piesă de mobilier fie nu îți încape, fie nu se potrivește cromatic. Astfel, spațiul care până acum era gol și dezolant îl poți umple cu flori diferite care se vor integra perfect.

Separă spațiul dintr-o încăpere cu flori

Un raft plin cu ghivece de flori sau cutii cu flori, amplasat în mijlocul unei încăperi, va diviza spațiul astfel încât să poți organiza două zone separate. Această idee este potrivită atât pentru camerele spațioase în care ai la dispoziție mult loc pe care nu ai cu ce să-l umpli, cât și pentru casele mai mici în care ai nevoie de spațiu pentru lucruri, dar și de o notă de design. De exemplu, într-un living poți așeza pe etajerele suprapuse cutii cu flori frumoase de la Maison d'Or pentru a oferi încăperii o notă de eleganță și relaxare.

Plantele uriașe o decorațiune statement

O plantă înaltă și voluminoasă dă un efect dramatic și spectaculos unei încăperi. Un filodendron uriaș sau un ficus înalt amplasat în spatele canapelei din living va acapara toate privirile atunci când intri în încăpere. În plus, aceste plante sunt rezistente și nu necesită o îngrijire extrem de atentă. Este suficient să le pui apă o dată pe săptămână și să le pulverizezi frunzele cu apă sau cu o soluție împotriva bolilor și le vei menține sănătoase și frumoase un timp îndelungat.

Florile- operele de artă ale casei tale

Cu puțină creativitate, orice plantă poate fi transformată într-o adevărată operă de artă, care să atragă atenția și admirația tuturor invitaților tăi. Ia ca exemplu o ferigă suspendată deasupra unui colț de relaxare care are un efect revigorant, dar plin de eleganță. Lumina naturală pune foarte bine în valoare acest mic refugiu intim, iar planta dă culoare spațiului amenajat în nuanțe neutre de bej și maro.

Așeză florile la fereastră

Fereastra pe care nu vrei să o acoperi cu perdele și draperii o poți înfrumuseța cu flori. Aceasta este o soluție estetică, dar și funcțională ce va contribui considerabil la păstrarea stării de bine.

Aceste idei creative sunt foarte ușor de pus în practică. Important este să găsești spațiile goale din casă în care să integrezi flori potrivite.

 

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close