Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Gătitul pentru începători: 3 unelte necesare în bucătărie

Gătitul pentru începători: 3 unelte necesare în bucătărie

Când ești începător în domeniul bucătăriei, chiar și fierberea unui ou ți se pare o sarcină mult prea dificilă.

Gătitul pentru începători: 3 unelte necesare în bucătărie
de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Mar 2023   •   15:00

Din fericire, s-au inventat atât de multe electrocasnice încât poți să fii chef în bucătărie și să îți impresionezi invitații cu preparate deosebite, fără să știi de fapt prea multe lucruri despre modul de gătire sau de combinare corectă a ingredientelor. Iată care sunt cele 3 unelte care nu trebuie să îți lipsească din bucătărie în momentul în care decizi că vrei să îți petreci gătind:

Friteuza cu aer cald

Poți găti aproape orice la o friteuza cu aer cald, de la cartofi prăjiți, la diferite tipuri de carne, până și deserturi. Avantajul cel mai mare este că obții niște preparate delicioase și sănătoase în același timp, fără să pierzi prea mult timp în bucătărie. În plus, și consumul de ulei este mult mai mic - în cazul anumitor feluri de mâncare este chiar inexistent, motiv pentru care este recomandat mai ales pentru persoanele care trebuie să țină o dietă cu puține calorii. Acum nu mai trebuie să renunți la cartofi prăjiți sau la șnițele, ci doar să le prepari într-un mod mai sănătos, la această friteuză.

Grătar electric

Dacă nu stai la casă și iubești preparatele la grill, ar trebui să știi că te poți bucura de ele și în bucătăria unui apartament, cu ajutorul unui gratar electric. Poți face carne, legume, mici, chiar și pește, fără să îți faci probleme de fum sau de miros de grătar în casă. Un astfel de grătar a fost conceput tocmai pentru a emana cât mai puțin fum și miros neplăcut, deci ai nevoie de unul în bucătăria ta. Un alt avantaj al grătarului electric este curățarea ușoară și rapidă – în cazul anumitor preparate trebuie doar să ștergi cu un șervețel suprafața grătarului.

Mixer de bucătărie

Mixerul de bucătărie este acel genul de unealtă de care nu îți dai seama că ai nevoie până în momentul în care trebuie să pregătești ingredientele pentru o prăjitură. Există rețete care nu îți vor ieși dacă nu folosești un mixer de bucatarie, așa că, ar fi bine să îl achiziționezi încă de la bun început. Acum poți face orice rețetă de prăjituri, oricând îți e poftă de ceva dulce pentru că ai cel mai important instrument – mixerul de bucătărie. Tot în această categorie intră și robotul de bucătărie care îți va fi util mai ales dacă frământatul nu este punctul tău forte. Un robot de bucătărie frământă aluatul mult mai bine și într-un timp mult mai scurt, deci acum îți poți face și tu curaj să faci niște cozonaci sau măcar o pâine de casă.

Cu astfel de unelte în bucătărie, nu ne mai rămâne altceva de făcut decât să îți urăm spor la gătit!

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close