Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Impactul apei dure asupra aparatelor electrocasnice

Impactul apei dure asupra aparatelor electrocasnice

Cu toate că apa dură nu este periculoasă pentru sănătate aceasta îți poate pune în pericol obiectele din casă, ceea ce va însemna pentru tine o cheltuială în plus.

Impactul apei dure asupra aparatelor electrocasnice
de Georgiana Adam    |    29 Dec 2022   •   08:45

Apă dura, care conține cantități ridicate de minerale precum calciu și magneziu, poate avea un impact negativ asupra aparatelor electrocasnice din casa ta.

Acest tip de apă poate lasă depuneri dure pe componentele interne ale aparatelor, ceea ce poate duce la probleme de funcționare și chiar la stricăciuni serioase ale aparatelor tale electrocasnice.

Mașina de spălat haine

Dacă locuiești într-o zona cu apa dură, este important să iei în considerare acest lucru atunci când îți alegi mașina de spalat haine și să iei măsuri pentru a o proteja.

Unul dintre cele mai mari probleme cauzate de apa dură este depunerea de calciu și magneziu pe componentele interne ale mașinii. Acest lucru poate duce la blocarea filtrelor și tuburilor, ceea ce poate scădea eficiența mașinii și poate duce la consumul crescut de apă și energie.

De asemenea, depunerile pot afecta durata de viata a mașinii, ceea ce înseamnă ca vei avea nevoie de înlocuiri mai frecvente ale acestora, adică de cheltuieli mai mari.

În plus, apa dura poate afecta și calitatea spălării hainelor tale. Depunerile de calcar pot ramane pe țesături după spălare, ceea ce poate face hainele mai greu de călcat iar aceste depuneri pot afecta inclusiv eficienta detergentului, ceea ce poate duce la reziduuri de detergent rămase pe haine după spălare.

Mașina de spălat vase

Alte electrocasnice care sunt afectate de apă dură sunt mașinile de spălat vase.

Cu toate că nu în orice casă există o mașină de spălat vase, dacă tu ai ales să te folosești de un astfel de aparat electrocasnic pentru a-ți face viața mai ușoară, cu siguranță îți dorești să te bucuri de mașina ta de vase pentru cât mai mult timp.

Și în acest caz, depunerile de calcar pot bloca filtrele și tuburile mașinii de spălat vase, ceea ce poate duce la o eficiență mai scăzută în timp a mașinii și la consumul crescut de apă și energie electrică sau chiar la probleme de funcționare.

De asemenea, depunerile pot afecta durata de viață a mașinii, ceea ce înseamnă că te poți confrunta cu diferite probleme sau chiar cu necesitatea de a o înlocui.

Aparatele gătit sau espressoarele

Chiar și aparatele de gătit precum ceainicele, fierbătorul de apă, oalele speciale de gătit și espressoarele pot fi afectate de apă dură.

Depunerile de calciu pot bloca sistemele interne și pot afecta performanța aparatelor în timp ce depunerile de magneziu pot afecta gustul apei și prin urmare, gustul băuturilor preparate cu ajutorul acestuia.

Aparatul de aer condiționat și instalațiile termice

Calcarul din apa dură, poate afecta și calitatea apei de răcire și încălzire utilizate în aparatele de aer conditionat, centrala termică sau boilere.

Acest lucru poate duce la scăderea eficienței și la costuri mai mari de întreținere dar și la stricăciuni ale acestor aparate. Iar astfel de achiziții nu sunt tocmai ieftine pentru a le înlocui des.

Cum previi toate aceste probleme provocate de apa dură?

Pentru a preveni aceste probleme, una dintre cele mai bune soluții este instalarea unui dedurizator de apă pe care îl găsești pe EkoInstal.ro.

Acest tip de sistem elimina mineralele din apă, ceea ce o face mai blândă și mai ușor de utilizat și ajută la prevenirea depunerilor de calcar și la menținerea performanțelor aparatelor electrocasnice la un nivel optim.

Există mai multe tipuri de dedurizatoare de apă disponibile pe piață, așa că este important să alegi unul care se potrivește nevoilor tale și bugetului tău.

Asigură-te că alegi un sistem de calitate care se potrivește nevoilor tale și nu uita să îl întreții corespunzător pentru a-l menține în funcționare optimă.

Te poți orienta către pachete care includ în kit-ul de instalare tot ce ai nevoie pentru instalarea sistemului.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Două linii de tramvai din Bucureşti sunt blocate, din cauza unui accident
x close