Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Lavoare din piatră naturală: De ce merită să le ai în propria casă

Lavoare din piatră naturală: De ce merită să le ai în propria casă

Montarea de lavoare din piatră naturală oferă proprietarilor de case o alternativă la opțiunile tipice de decor pentru baie.

Lavoare din piatră naturală: De ce merită să le ai în propria casă
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Apr 2023   •   13:33

Există multe tipuri de materiale din care se pot face lavoare din piatră naturală foarte frumoase, de la chiuvete obișnuite din piatră precum granitul, marmura, steatitul, până la cele mai rare precum travertinul, onixul și chiar lemnul pietrificat. Înainte de a fi uluit de frumusețea acestor lavoare din piatră naturală, este important să înveți totul despre ele și astfel să știi dacă sunt potrivite pentru casa ta.

Avantajele lavoarelor din piatră naturală

  • Piatra este un material natural care nu se va demoda niciodată, ideal dacă îți place să te încadrezi în ultimele tendințe. Acest material natural poate fi transformat pentru a-ți oferi un număr infinit de modele și culori. În plus, arată grozav cu orice tip de design, putând fi asortat în aceeași culoare cu pereții și podeaua.

  • Orice lavoare din piatră naturală sunt ușor de combinat. Piatra și culoarea lor sunt de obicei neutre, gri, negru, bej și alb, ceea ce crește șansa de a găsi ceva care să se potrivească cu designul băii.

  • Au un design clasic și unic. Orice lavoare din piatră naturală sunt admirate pentru petele, vârtejurile și nervurile lor frumoase. Chiar dacă au același design, nu vei găsi niciodată două lavoare din piatră naturală identice. Prin urmare, proprietarii de case care iubesc exclusivitatea și stilurile clasice vor fi foarte atrași de lavoarele din piatră naturală pentru unicitatea și eleganța lor.

  • Lavoarele din piatră naturală sunt versatile. Un lavoar din piatră în forma sa naturală este atât ornamental, cât și funcțional. Se poate potrivi cu ușurință decorului casei cu designul său versatil. Poți crea un contrast estetic și elegant între blat și chiuvetă. Frumusețea brută a pietrei naturale face un început perfect de conversație. Dacă ești un fan înfocat al blaturilor din piatră naturală, poți crea un aspect vizual perfect pentru blat și lavoar folosind același material. Imaginează-ți un blat de granit negru îndrăzneț asociat cu un lavoar din granit de aceeași culoare, cât poate fi de elegant.

  • Având un lavoar din piatră naturală, vei adăuga un grad de eleganță și glamour băii tale. Nu există nicio îndoială că va deveni protagonistul decorului, indiferent de mărimea sau culoarea sa. Cu toate acestea, pentru o eleganță izbitoare a chiuvetei din piatră, culorile ideale sunt negru sau maro mat.

  • Orice lavoare din piatră naturală sunt solide și durabile. Unul dintre cele mai mari avantaje ale unui lavoar din piatră este rezistența și durabilitatea acestuia. Piatra naturală rezistă loviturilor fără efecte majore, ceea ce înseamnă că fisurile, schimbările de aspect sau oxidarea sunt puțin probabile. Dacă nu folosești o forță excesivă, lavoarele din granit și marmură sunt aproape indestructibile. Cu o întreținere adecvată aceste lavoare din piatră naturală pot dura toată viața. O chiuvetă din piatră naturală va rezista peste 50 de ani în cele mai bune condiții. Piatra are nevoie de tratament după montaj apoi întreținerea zilnică costa foarte puțin. Raportat la durata de viață nu există nicio variantă de material mai rentabilă.

  • Lavoarele din piatră naturală au o rezistență mare la căldură. Piatra de granit este în mod natural rece la atingere. Pietrele naturale au întâlnit elemente de temperatură mai dure. Puțină apă caldă nu îți va deteriora chiuveta.

  • Lavoarele din piatră naturală datorită finisajului prin șlefuire se potrivesc unei utilizări intense. Deși sunt versatile în ceea ce privește designul, lavoarele din piatră naturală mult sunt mai potrivite pentru o utilizare de zi cu zi. Spre deosebire de lavoarele ceramice, lavoarele de piatră naturală nu se mătuiesc sau nu se zgârie prea ușor.

  • Lavoarul din piatră naturală este ușor de curățat. Chiuveta din piatră nu necesită îngrijire continuă și de obicei poate fi curățată cu apă și săpun simplu. Pentru o durabilitate suplimentară, le poți aplica un produs anti-pete. Unele pietre trebuie tratate cu un produs hidrofug, astfel încât, în timp, apa să nu pătrundă în piatră și să o erodeze. Îngrijirea este de bază, deoarece materialul nu este pretențios.

  • Orice lavoare din piatră naturală se pătează foarte greu și nu adăpostesc bacterii chiar dacă par că au o textură poroasă și aceasta deoarece sunt sigilate după șlefuire cu un fel de lac foarte rezistent. Periodic lavoarele din piatră naturală trebuie să fie întreținute pentru a nu pierde această calitate.

  • Orice lavoare din piatră naturală au un raport preț calitate foarte bun. În comparație cu chiuvetele tradiționale, chiuvetele din piatră sunt mai scumpe. Acest lucru se datorează faptului că materialul natural trebuie transformat într-un element funcțional și adaptat, modelat și reutilizat. De asemenea, costă mai mult pentru că este un material durabil și rezistent, cu o durată de viață lungă. Calitatea sa este de neegalat. Va rezista ani de zile, nu va suferi deteriorări și nu vei dori să o schimbi cu un alt stil sau să revii la o chiuvetă din porțelan. Pe termen lung, este într-adevăr o investiție excelentă.

  • Piatra este un material reciclabil. Dacă îngrijirea mediului este importantă pentru tine, o chiuvetă din piatră este cea mai bună alegere. De obicei, la fabricarea produselor din piatra nu se folosesc substanțe chimice sau materiale toxice, iar procesul de modelare necesită unelte specializate. În plus, este obișnuit ca aceste chiuvete să fie făcute din piatră reciclată.

După cum ai văzut, aceste lavoare din piatră naturală au beneficii remarcabile. Acest materialul este ecologic, frumos, elegant și foarte ușor de întreținut. În plus, se combină cu orice stil de decor și se adaptează culorilor și elementelor pe care le-ai stabilit deja în baia ta.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Soţia fotbalistul Iosif Rotariu a murit în somn
x close