Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Moda de toamnă 2023. Tendințe

Moda de toamnă 2023. Tendințe

Septembrie este un prevestitor al toamnei: deși este adesea cald și temperaturile pot depăși 20°C, dimineața și seara sunt mult mai răcoroase.

Moda de toamnă 2023. Tendințe
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Oct 2023   •   11:26

Soarele pare să se estompeze puțin și începem să ne gândim din ce în ce mai des la sezonul care se apropie. Pentru a intra în el cu calm, de multe ori facem curățenia care prevestește noul anotimp. Cum să pregătim garderoba pentru zilele mai reci și mai scurte, când am dori să ne ascundem sub o pătură cu o ceașcă de ceai sau cacao? Îți sfatuim ce este nou în modă pentru toamna anului 2023.

Tendințele în modă – toamna anului 2023

La cumpăna a două sezoane, de obicei dorim să reîmprospătăm garderoba. Facem o selecție a hainelor pe care nu le-am purtat anul trecut, scoțându-le pentru toamna și iarna viitoare. Merită să profităm de această ocazie pentru a verifica ce tendințe se vor potrivi cu garderoba și stilul nostru. Tendințele pentru toamna anului 2023 arată că toamna nu mai este atât de evidentă. Designerii ne atrag atenția asupra culorilor și conceptelor care par să contrazică vremea de afară. Ce tendințe vor fi cele mai hot în toamna anului 2023?

Moda pentru toamna anului 2023: ce materiale, culori și modele vor fi în tendințe?

Ce culori sunt asociate cu toamna? De obicei cu tonuri calde de pământ, dar și cu nuanțe moderate, adesea considerate calmante. Chiar merită să-ți faci ordine în garderoba pentru toamna acestui an? Dimpotrivă. Moda toamnei 2023 va fi plină de culori:

  • culoarea anului 2024 – Apricot Crush, adică ”portocală lăptoasă”

Ca în fiecare an, Institutul Pantone a selectat deja culoarea anului 2024, de data aceasta o nuanță de portocaliu ușor albit - Apricot Crush. Apare deja în colecțiile noi - pantalonii pentru bărbați și femei, rochiile și îmbrăcămintea exterioară au o nuanță de portocaliu. Se va potrivi perfect cu garderoba ta de toamna, mai ales daca îți plac nuanțele calde. Ea a fost inspirată, printre altele, de brandul Deha disponibil la S'portofino, combinându-l cu un alt trend puternic de pastele (portocaliul său este puțin mai albit decât culoarea anului prezentat de Pantone), precum și Brooks și Goldbergh.

  • carouri la modă pentru toamnă

Revenim la clasici și folosim diverse forme de carouri, care ne duc cu gândul la păturile moi de toamnă. Acest model apare atât în garderoba bărbaților (de exemplu pantaloni Alberto și Chervo, cămăși Polo Ralph Lauren, cămăși de flanel Dolomite), cât și în garderoba femeilor (pantaloni țigarete Chervo, set inspirat de Chanel de la LoveShackFancy, jachete din puf Mackage) și accesorii (de exemplu eșarfe El Johnstons sau Woolrich).

  • pasteluri în contrast cu griul de toamnă

Pastelurile rămân în tendințe aproape tot timpul anului și – în ciuda griului care predomină în exterior – intră și ele în garderoba toamnei 2023. Sunt ca o gură de prospețime din vara recent trecută. Să alegem roz, albastru și nuanțe de lime și inspirația pastel a culorii Pantone de anul acesta.

  • materiale metalice

În ciuda vremii, introducem în garderoba noastră de toamnă materialul metalizat, argintiu, auriu sau decorat cu elemente strălucitoare. Acesta este un trend care este cu noi încă din această vară, dar încă nu dispare. Nuanțe albite de aur inspirate, printre altele, de mărcile Bogner, Parajumpers și Kori și argint - Sportalm, Deha și J Brand

  • alb-negru în moda de toamnă

Una dintre cele mai la modă combinații în modă pentru toamna anului 2023 va fi alb-negru. Merită să modifici clasicul cu o formă avangardă, o textură neobișnuită a materialului (precum o fustă impresionantă din puf, evazată de la Y-3) sau o referire la moda masculină.

  • total look – stilizări într-o singură culoare

În sezonul viitor, stilurile monocolore vor fi în continuare relevante. Prin urmare, merită să folosești seturi tricotate (din cașmir de la Allude, Juvia sau Chinti și Parker) sau să faci combinații de culori care să corespundă cu trenciul (în nuanțe la modă de bej și caramel).

Moda pentru toamna anului 2023: cele mai la modă stiluri în moda feminină

În acest sezon, în continuare va fi obligatoriu minimalismul modern, adică forma pură, care este uneori diversificată prin interferența în croiala, de exemplu a decolteului. Astfel de articole vestimentare permit nenumărate combinații și practic se potrivesc cu orice. Printre acestea se numără haina neagră, care va fi cea mai dorită îmbrăcăminte exterioară în această toamnă. Pe podiumuri apar și fustele midi, perfecte pentru frigul de toamnă și iarnă.

Un concept interesant în moda feminină este trecerea către croieli bărbătești. Acest lucru este vizibil în selecția de accesorii și elemente de bază individuale, de exemplu pantaloni de costum, veste și jachete. Acestea din urmă trebuie să aibă umeri redimensionați, măriți, care vor exprima dorul pentru moda anilor 1980 și 1990.

Ideea de „old money” și „quiet luxury” va continua să se bucure de un mare interes. Cu toate acestea, merită să înțelegi bine aceste două concepte de stil. Nu este vorba despre elemente specifice (un pulover bej cu guler, bluze de marinar sau pantaloni sifonați), ci despre calitatea acestora, care este un indicator al luxului. Astfel de stiluri se bazează pe ingrediente de bază, dar realizate din țesături de cea mai bună calitate și țesături tricotate, de exemplu cașmir, mătase, lână Loro Piana.

Nu se poate obține prin copierea doar a croielilor din poliester, ceea ce nu este confortabil pentru pielea noastră. Cu toate acestea, nu trebuie să urmezi marcajele și logo-urile celebre. „Quiet Luxury” evită astfel de marcaje. Ceea ce contează este calitatea, nu un logo mare.

Moda pentru toamna anului 2023: cele mai la modă elemente de îmbrăcăminte pentru bărbați

În moda bărbătească pentru toamna anului 2023, designerii celor mai bune mărci s-au concentrat în primul rând pe blugi. Acestea nu sunt doar pantaloni, ci mai presus de toate jachete, veste și total look-uri. Eleganța sportivă și o combinație de elemente casual cu cele asociate modei destinate sălii de sport sau antrenamentelor au dominat și ele podiumurile.

Vezi veste pentru bărbați S'portofino>>>

Moda toamna 2023: accesorii

Toamna va aparține cravatelor - mai ales în stilurile feminine. Designerii le combină cu o cămașă clasică (parcă ar fi fost împrumutată de la un iubit sau soț), dar adaugă combinației un element ultra-feminin, de exemplu o rochie mini din flori. Poți încerca și un look inspirat din garderoba bărbătească: pantaloni largi, cămașă, cravată, tocuri înalte și o geantă de mână (Dior) atrăgătoare. Poate fi un model de puf de la Stand Studio, care indică o altă tendință de toamnă.

Cravata poate fi, de asemenea, înlocuită cu o fundă, care apare des pe cămăși sau decolteuri de rochii, sau ca un accent delicat, pe un top de lenjerie intimă. Pentru zilele mai reci, designerii au pregătit eșarfe XXL supradimensionate (Burberry, Etro), care se potrivesc adesea cu culoarea unui palton sau a unei rochii călduroase.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close