Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Cele mai importante motive pentru care să alegi implantul dentar pentru restaurarea danturii

Cele mai importante motive pentru care să alegi implantul dentar pentru restaurarea danturii

O igienă dentară precară, amânarea vizitelor la stomatolog și escaladarea problemelor dentare, a cariilor, pot duce adesea la pierderea dinților, iar o dantură incompletă poate afecta, în timp, starea generală de sănătate.

Cele mai importante motive pentru care să alegi implantul dentar pentru restaurarea danturii
de Georgiana Adam    |    28 Sep 2022   •   09:33

De aceea, se recomandă ca încă de la primele simptome, oamenii să se prezinte în scurt timp la cabinetul stomatologic.

În plus, consultațiile stomatologice periodice au rol profilactic, contribuind la prevenirea și identificarea din faza incipientă a posibilelor afecțiuni dentare. Totuși, cei care ajung în faza în care au pierdut unul sau chiar mai mulți dinți, au la îndemână mai multe soluții pentru înlocuirea acestora, puntea dentară și implantul fiind cele mai cunoscute.

Dintre acestea, cel mai eficient tratament de restaurare a danturii este însă tratamentul cu implant dentar. Acest lucru se datorează numeroaselor beneficii pe care acesta le oferă:

Implantul dentar este asemănător dintelui natural

Un prim aspect pe care trebuie să îl știe pacienții care apelează la tratamentul cu implant dentar este faptul că acesta este foarte asemănător cu dintele natural, atât în ceea ce privește aspectul estetic, cât și în ceea ce privește funcționalitatea. Deoarece este vorba despre o rădăcina artificială, sub formă de șurub din titan, inserată în osul arcadei dentare, acesta se comportă la fel ca dintele natural.

Citește și: De ce este atât de important să ai dinți sănătoși?

Are o durată mare de viață

Un alt atuu al implantului dentar este durata îndelungată de viață, datorată în special materialelor din care este realizat. Acesta este garantat în jurul a 15 până la 25 de ani sau chiar tot restul vieții, numai că durata de viață este influențată și de îngrijirea acordată danturii de către pacient.

Ajută la prevenirea resorbtiei osoase și menținerea sănătății dentare

Odată scos un dinte, dacă acesta nu va fi înlocuit în scurt timp, dinții învecinați vor migra, ceea ce va modifica alinierea acestora și va afecta aspectul estetic al zâmbetului. De asemenea, în timp, osul maxilarului se va resorbi, ceea ce va crea un aspect îmbătrânit al feței. Toate acestea pot fi însă prevenite dacă dinții lipsă sunt înlocuiți cu implantul dentar.

Procedura este una sigură și cu șanse foarte mari de reușită

În general, șansele de reușită ale unui tratament cu implant dentar sunt de aproximativ 97%, diferența până la 100% fiind reprezentată adesea de factorii personali ai fiecărui pacient. În plus, procedura de inserare a implantului dentar este una sigură și nedureroasă, care nu afectează în niciun fel dinții învecinați.

×
Subiecte în articol: advertorial implant
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close