Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Mutarea într-un cămin de bătrâni a unui vârstnic – sfaturi pentru familie

Mutarea într-un cămin de bătrâni a unui vârstnic – sfaturi pentru familie

Schimbările din starea de sănătate a unui senior reprezintă factorul decisiv care determină o mutare într-un cămin de bătrâni. Când persoana în vârstă a locuit în propria casă de ani de zile, trecerea la o comunitate de viață asistată poate fi intimidantă.

Mutarea într-un cămin de bătrâni a unui vârstnic – sfaturi pentru familie
de Georgiana Adam    |    11 Mar 2022   •   11:41

De cele mai multe ori, este una dintre cele mai mari ajustări pe care le va face un senior la această vârstă. Nu există nicio modalitate de a elimina complet grijile și anxietățile care vin cu această mișcare. Cu toate acestea, există câțiva pași de ghidare pe care îi puteți lua pentru a facilita tranziția atât pentru Dvs, cât și pentru persoana iubită.

Pregătirea: înainte de mutare

Odată ce Dvs și persoana în vârstă ați decis că este timpul unei schimbări, există câțiva pași pe care ar trebui să îi faceți pentru a vă pregăti. Acesta este cel mai bun sfat cu privire la pregătirea pentru mutarea într-un cămin de bătrâni:

Alege căminul de bătrâni potrivit

Fă-ți timp să cercetezi și să vizitezi mai multe astfel de locații din zona ta, cum ar fi Abos Care. Acest lucru vă va ajuta să înțelegeți mediul social, mesele, facilitățile și senzația generală a fiecărei locații. Cel mai bine este să începeți să cercetați din vreme, înainte de a avea o nevoie imediată de a muta persoana din familie care are nevoie, deoarece luarea deciziei vă poate lua mai mult timp. Dar știm că acest lucru nu este întotdeauna cazul. Atunci când vizitați un cămin de bătrâni ar trebui să aveți ocazia să adresați conducerii, îngrijitorilor și personalului lor orice întrebări pe care le aveți. Fiți atenți la nivelul de curățenie, amabilitatea personalului și dacă rezidenții par mulțumiți în mediul lor. Când aveți îndoieli, aveți încredere în intuiția dvs.

Verificați costurile legate de traiul într-un cămin de bătrâni

Când luați decizia, asigurați-vă că înțelegeți clar modelul de preț al fiecărui cămin de bătrâni luat în considerare. Unele dintre ele vor oferi prețuri în care există o singură taxă lunară care acoperă totul, altele vor oferi niveluri de prețuri de îngrijire, care este un program bazat pe niveluri, cu costuri care variază în funcție de tipul de îngrijire pe care îl primește persoana iubită.

Înainte de mutare mai vizitați încă o dată căminul ales

După ce te-ai hotărât asupra unei locații, nu strică să te familiarizezi și mai mult cu ea înainte de a muta acolo persoana dragă. Dacă ai timp pentru o altă vizită, folosește oportunitatea pentru a mai explora locația încă o dată, de a vorbi cu rezidenții actuali sau de a participa la un eveniment social.

Lăsați timp pentru „tranziția emoțională”

Indiferent de cât de pregătiți sunteți dumneavoastră și persoana în vârstă pentru o trecere la o viața într-un cămin de bătrâni, tot pot exista temeri și temeri. Nimeni nu este complet pregătit pentru acest tip de schimbare, așa că astfel de sentimente sunt absolut normale. Sprijinul oferit de Dvs este deosebit de important pentru bunicul sau persoana în vârstă care urmează să se mute în acest loc. A discuta despre temerile lor este o modalitate excelentă de a le depăși. Cel mai important sfat este să aveți răbdare – fiecare are o modalitate diferită de a procesa tranziția emoțională și este în regulă.

Petrece timp cu vârstnicul tău

Asigurați-vă că vizitați persoana iubită în mod regulat sau cât mai des posibil. Acest lucru este deosebit de important în primele săptămâni în comunitate, deoarece îi va ajuta să se adapteze la noul lor mediu fără să se simtă abandonați. Încercați să veniți cu un program consecvent pentru vizite, dacă puteți. Împărțirea unei mese este o modalitate excelentă de a petrece timp ori de câte ori îl vizitați.

Majoritatea comunităților din căminele de bătrâni au grupuri axate pe hobby-uri, interese sau valori specifice. Exemple ar putea fi un grup de cărți de joc, de grădinărit sau alte activități. Vârstnicul ar trebui participe la aceste activități precum și la socializarea cu alți membri, pentru a descoperi modalități agreabile de a petrece timpul.

×
Parteneri
Şeful Băncii Naţionale, avertisment pentru Guvern
x close