Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Mykonos: 5 atracții de top

Mykonos: 5 atracții de top

Una dintre cele mai populare destinații de vacanță o reprezintă insulele grecești, unde turiștii găsesc mare, soare, istorie și cultură, alături de o gastronomie delicioasă și diverse activități distractive.

Mykonos: 5 atracții de top
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Mai 2022   •   14:02

Într-un top al insulelor se află și Mykonos, situată în centrul Mării Egee, în Arhipelagul Cicladelor. Este denumită și Insula Vântului, datorită altitudinilor sale de peste 300 de metri și amplasării în mijlocul apelor, acolo unde se întâlnesc curenții marini.

Iată care sunt cele mai interesante atracții turistice pe care le găsești în Mykonos, insula distracției.

Plajele din Mykonos

Mulți turiști vin în Mykonos pentru plajele sale mirifice, cu nisip fin și ape de culoare turcoaz. Relaxare, distracție, sporturi nautice - toate aceste activități de vacanță sunt găzduite de țărmurile pitorești ale insulei.

Cele mai cunoscute plaje din Mykonos sunt Paraga, Platis Gialos, Agios Ioannis, Kalo Livadi, Fokos, Panormos, Plintri și bineînțeles Paradise Beach, cel mai frumos țărm al insulei. Rivala ei ca frumusețe este Kalo Livadi, o fâșie lungă de plajă situată în partea sudică, între Elia și Kalafatis. 

Cluburile și barurile de pe plajele din Mykonos

Insula din inima Mării Egee este considerată Ibiza Greciei, datorită vieții de noapte de aici, plină de distracție, veselie și voie bună. Sunt zeci de cluburi cu muzică pentru toate gusturile, unde turiștii dansează și petrec până-n zori, pe ritmurile mixate de cei mai cunoscuți DJ.

Distracția continuă în beach baruri, restaurante cu specific pescăresc, grecesc și internațional, terase pitorești situate în cele mai frumoase locuri de promenadă, cum sunt cele din Paranga și Paradise.

Mica Veneție din Mykonos

O atracție turistică de top din Mykonos este Aleukantras, localitate denumită „Mica Veneție”. Între plaja orașului și cartierul vechi Kastro, se află o zonă lagunară de mare frumusețe.

Peisajele de aici sunt pline de romantism, iar Mykonos se numără printre destinațiile preferate pentru petrecerea lunii de miere sau a aniversărilor de cuplu. Căsuțele pitorești, podețele înguste scăldate de valurile domoale de la țărm, muzica în surdină ce răsună de la micile taverne - toate acestea creează o atmosferă unică.

Morile de vânt din Mykonos

Atunci când cauți destinații de concediu și vezi ofertele de vacanțe în Grecia te aștepți la locuri pline de tradiții și istorie, doar este vorba despre vechea Eladă. Te va surprinde un detaliu pitoresc: pe insula Mykonos se află cele mai vechi mori de vânt din țară, care datează încă din secolul al XVI-lea.

Au fost utilizate în trecut pentru măcinarea grânelor, iar astăzi reprezintă atracții turistice apreciate de vizitatorii insulei. Moara Bonis a devenit un cunoscut muzeu, alte mori au fost transformate în locuințe de vacanță, așa că poți trăi o experiență inedită pe Insula Vântului.

Pelicanul Petros - simbolul insulei

Atracția turistică din Mykonos pe care n-o vei găsi nicăieri în altă parte este veteranul Petros. Un pelican simpatic, care s-a rătăcit pe aceste locuri după o furtună și a devenit de peste cinci decenii simbolul insulei.

Îl poți întâlni în port, plimbându-se agale printre vasele cu pânze și bărcile cu motor. Este prietenos, are câțiva amici înaripați care-i țin companie și stă cuminte la poze cu turiștii. Îi poți oferi și câțiva peștișori, drept recompensă.

Vizează Mykonos, insula din Egee unde vântul și valurile spun povestea unor vacanțe de vis, într-un decor pitoresc.

×
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close