Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Nunta pe ultima sută de metri: 8 sfaturi de organizare

Nunta pe ultima sută de metri: 8 sfaturi de organizare

În general, o nuntă se organizează înainte cu un an, însă, există și cupluri care preferă să lase totul până în ultimul moment și să organizeze un astfel de eveniment pe ultima sută de metri.

Nunta pe ultima sută de metri: 8 sfaturi de organizare
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Aug 2022   •   13:49

Dar cum organizezi o nuntă în trei luni sau în două săptămâni? Care sunt primii pași pe care trebuie să îi urmezi, ce buget ar fi necesar și câte de repede te poți coordona cu partenerul tău pentru a pune totul la punct? În acest articol îți răspundem la toate aceste întrebări și te ajutăm cu câteva sugestii, astfel încât să organizezi cea mai frumoasă nuntă, în cel mai scurt timp.

Stabilește data evenimentului și bugetul

Primul lucru de pe listă ar fi stabilirea unei date. Alege două opțiuni și discută cu persoanele dragi pe care le vrei alături în ziua marelui eveniment, pentru a te asigura că vor putea să participe. În funcție de răspunsurile lor poți stabili ulterior o dată, astfel încât să îi poți avea alături pe toți invitații pe care ți-i dorești. 

Apoi, poți începe să calculezi bugetul. Dacă vrei o nuntă restrânsă, cu cel mult 50 de invitați, trebuie să te încadrezi într-un buget potrivit, care să acopere atât locația, cât și meniurile invitaților și muzica. 

Caută o locație potrivită

Când organizezi o nuntă pe ultima sută de metri, trebuie să îți asumi faptul că va fi destul de dificil să găsești un restaurant disponibil în perioada pe care ți-o dorești tu. Așa că încearcă să îți extinzi căutarea și să ceri cât mai multe oferte, astfel încât să ai de unde să alegi o opțiune potrivită pentru bugetul stabilit. Iar dacă îți dorești un eveniment intim, cu puțini invitați, poți căuta o grădină sau o terasă, unde poți decora câteva mese pentru oaspeți.

Trimite invitațiile prietenilor tăi

Dacă vrei să ai un număr de invitați confirmat în timp util, ar fi ideal să le trimiți cât mai repede invitațiile prietenilor tăi. În acest fel, aceștia vor avea când să își organizeze programul, pentru a putea participa la nunta ta. Iar pentru a te organiza cât mai eficient, nu uita că poți să găsești invitații pentru nuntă pe indigo.com.ro.

Contactează mai mulți furnizori

La fel ca în cazul locației, s-ar putea să fie destul de dificil să găsești o echipă de furnizori disponibili în ziua nunții. Tocmai de aceea, poți discuta cu managerul restaurantului pe care l-ai ales, pentru a afla dacă aceștia îți pot oferi o opțiune de meniu pentru nuntă. Totodată, îți poți întreba prietenii dacă știu diferite localuri cu servicii de catering. Iar pentru a te încadra în bugetul stabilit, poți cumpăra băutura separat și poți angaja un barman care să îi servească pe invitați.

Caută o trupă sau un DJ

S-ar putea ca toate trupele de coveruri să aibă deja programul bine stabilit pentru următoarele luni, însă, cu puțin noroc poți să găsești și formații noi, foarte talentate, care pot fi disponibile în ziua nunții tale. O altă variantă ar fi să apelezi la serviciile unui DJ. Discută cu el despre genurile muzicale pe care le preferi și spune-i ce piese ți-ai dori să asculți la nunta ta.

Ocupă-te de decorațiuni

Caută câteva florării și să vezi care sunt prețurile pentru aranjamentele florale. Negociază cele mai bune oferte și află dacă poți opta și pentru alte tipuri de decorațiuni, cum ar fi lumânări, sfeșnice, baloane sau ghirlande.

Pregătește actele pentru cununie

Nu uita să îți pregătești toate actele necesare pentru cununia civilă și religioasă. Asigură-te că toate documentele sunt valide, pentru a fi acceptate la starea civilă. Și discută înainte cu cei care vor oficia nunta, pentru a rezerva un loc.

Caută ținutele potrivite

Unul dintre cele mai importante aspecte este, cu siguranță, alegerea ținutelor. Dacă nu ai timp să mergi la un atelier de croitorie pentru a crea de la zero ambele ținute, poți cumpăra direct din magazin rochia și costumul, și le poți ajusta ulterior. 

Sperăm că sfaturile de mai sus te vor ajuta să-ți organizezi nunta cât mai eficient, astfel încât să nu uiți niciun detaliu important. Și nu uita să ceri sprijinul celor apropiați, care vor fi dornici să vină cu idei și soluții pentru ziua cea mare.

×
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close