Antena 3 CNN Economic Conținut plătit O trusă de chei tubulare nu trebuie să îți lipsească din portbagaj! Iată de ce

O trusă de chei tubulare nu trebuie să îți lipsească din portbagaj! Iată de ce

Atât mecanicii auto, cât și șoferii cu experiență știu că, pentru a face față oricărei situații neprevăzute ce ar putea să apară la drum, trebuie să aibă mereu la îndemână mai multe tipuri de scule, necesare pentru diferite reparații ori pentru schimbarea unor accesorii.

O trusă de chei tubulare nu trebuie să îți lipsească din portbagaj! Iată de ce
de Georgiana Adam    |    18 Ian 2024   •   16:04

Aceste instrumente de mână sunt utilizate în principal pentru a strânge sau pentru a desface șuruburi sau piulițe. Ele poartă denumirea de „tubulare“ datorită formei speciale, de tub gol. Au o extremitate deschisă, în care pot fi inserate o șurubelniță, o extensie sau un mâner, doar astfel putând fi folosite în mod corespunzător.

Există o mare varietate de dimensiuni, pentru a se potrivi unei diversități la fel de mari de șuruburi și piulițe. Prin urmare, se ajunge ca o trusă de chei tubulare de pe Automag.ro să conțină un număr mare de piese.

Foarte frecvent sunt folosite mai puțin de 10, însă dacă vrei să faci față oricărei probleme apărute, vei opta pentru o variantă care conține aproape 100 de modele diferite. Pe lângă dimensiuni, există diferențe și în ceea ce privește tipurile de capete, care pot fi, de exemplu, în formă de stea cu cinci colțuri sau hexagonale.

Datorită formei și dimensiunilor multiple, pot fi folosite cu succes în locuri înguste sau greu accesibile, unde alte instrumente ar avea mari dificultăți să ajungă ori utilizarea lor ar fi de-a dreptul imposibilă.

Tocmai datorită versatilității și ușurinței de manevrare, cheile tubulare sunt folosite nu doar pentru reparații auto sau în industria construcțiilor de mașini, ci și în lucrări de construcții sau de întreținere din alte ramuri economice.

Piesele sunt realizate din materiale durabile, astfel încât poți fi sigur că o trusă de chei tubulare va rezista timp îndelungat. Într-adevăr, instrumentele realizate din oțel de bună calitate fac față fără nici un fel de probleme presiunii căreia îi sunt supuse în momentul strângerii sau desfacerii șuruburilor și piulițelor.

Alte tipuri de chei care nu trebuie să îți lipsească

Pe lângă o trusă de chei tubulare, un conducător auto prevăzător va avea la îndemână și alte tipuri de scule, precum cheile fixe, reglabile sau cu clichet.

Cele fixe se remarcă – după cum le spune și denumirea – prin faptul că au capetele fixe, deci nu își modifică dimensiunile. Sunt disponibile în seturi cu mărimi variate și se dovedesc ideale pentru operațiuni de strângere sau desfacere efectuate în zone unde există spațiu suficient pentru rotire.

Cheile reglabile au capetele create în așa fel încât să poată fi mărite ori micșorate, în funcție de necesități. Datorită acestei caracteristici, pot fi folosite la o gamă largă de șuruburi și piulițe. Există însă și un dezavantaj, reprezentat de o precizie mai mică și de riscul de a produce deteriorări.

Modelele cu clichet sunt dotate cu un mecanism care îi permite utilizatorului să mențină direcția de torsiune constantă în timp ce își ajustează poziția pentru următoarea mișcare. Sunt folosite pentru reparații efectuate îndeosebi sub mașină ori la compartimentul motor.

Înzestrat cu o trusă de chei tubulare și cu toate celelalte tipuri de scule auto amintite, vei rezolva cu succes orice problemă apărută la drum!

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close