Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Reamenajare cu investiții minime: Cum schimbi complet aspectul casei cu un singur element

Reamenajare cu investiții minime: Cum schimbi complet aspectul casei cu un singur element

Acasă este locul în care ar trebui să existe tot confortul din lume, iar acest lucru implică și aspectul plăcut al locuinței. O casă primitoare, amenajată într-un stil care îi reprezintă întru totul pe cei care locuiesc în ea, este locul în care oricine și-ar dori să ajungă după o zi plină la serviciu.

Reamenajare cu investiții minime: Cum schimbi complet aspectul casei cu un singur element
de Georgiana Adam    |    14 Mai 2021   •   14:40

Dacă a trecut ceva timp de la amenajarea locuinței sau dacă totul a fost făcut în grabă, fără atenție prea multă acordată detaliilor, este timpul pentru o reamenajare! Multe persoane întârzie acest proces, din lipsă de timp sau de bani. Însă, există anumite schimbări care implică investiții minime, atât în ceea ce privește timpul, cât și banii, dar care au un impact major asupra felului în care arată casa. Una dintre acestea este înlocuirea vechilor uși din casă cu usi interior moderne.

Înlocuirea ușilor de interior: impact maxim cu un minim de efort

Ușile servesc drept fundal și ajută la crearea unui decor extrem de coerent. Astfel, înlocuirea ușilor de interior dintr-o casă este, probabil, cel mai puțin costisitor proiect de reamenajare de impact pe care un proprietar îl poate face. De exemplu, holurile cu aspect înghesuit, cu uși vechi, pot căpăta un aspect contemporan și elegant prin înlocuirea ușilor existente cu unele cu design cât mai simplu. Dacă nici spațiul nu este prea generos, atunci soluția salvatoare este alegerea unor uși albe, care să creeze impresia de spațiu suplimentar.

Alese în mod corespunzător, ușile de interior vor completa armonios designul actual al locuinței, oferind schimbarea care se caută. Există modele de uși care se potrivesc oricărui decor, astfel că, indiferent de schimbările planificate în viitor pentru reamenajarea locuinței, designul acestora se va integra perfect. În aceasta idee, se recomandă alegerea unor uși simple, al căror aspect îmbină perfect elementele clasice cu cele moderne.

Pentru ca efortul sa fie, într-adevăr, minim, va fi nevoie ca ușile alese să poată fi instalate cu ușurință. Din fericire, datorită tehnologiei moderne de producție pe care o utilizează, cei mai buni producători de uși de interior oferă această posibilitate, punând la dispoziția celor interesați produse gata de montat. În magazinele de specialitate există usi de interior cu finisaj sintetic, cu furnir natural sau vopsite, care vin însoțite de toate accesoriile necesare.

Alte situații în care ușile de interior necesită schimbare

În afara lucrărilor de reamenajare a casei și de dorința de a schimba ambianța, există și alte situații în care vechile uși ar trebui înlocuite cu altele noi. De exemplu, atunci când finisajul ușilor este deteriorat și există pe suprafața sa urme de zgârieturi, lovituri sau goluri. În aceste cazuri, nu va mai dura mult până când și structura ușilor va avea de suferit, din cauza umidității, care va pătrunde cu ușurință. În cele din urmă, ușa își va pierde toate calitățile, atât cele funcționale, cât și cele de design.

Pentru a evita deteriorarea, se recomanda alegerea unor uși de foarte bună calitate. Sunt importante, de asemenea, modalitatea de instalare și felul în care sunt îngrijite și utilizate ușile de-a lungul timpului.

 

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close