Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Reorganizează-ți biblioteca și vinde cărțile vechi pentru un venit în plus de sărbători

Reorganizează-ți biblioteca și vinde cărțile vechi pentru un venit în plus de sărbători

În pragul sărbătorilor de iarnă, multe persoane își alocă o zi sau chiar mai multe pentru curățenia generală. Unul dintre obiective este să renunțe la obiectele vechi și nefolositoare, care ocupă spațiu ce ar putea fi utilizat pentru depozitarea altor lucruri.

Reorganizează-ți biblioteca și vinde cărțile vechi pentru un venit în plus de sărbători
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Noi 2022   •   16:30

În majoritatea locuințelor există și o bibliotecă. Deținerea unui număr mare de cărți este admirabilă, mai ales dacă acestea au fost parcurse sau urmează să fie citite. Totuși, cum rămâne cu acele volume vechi, peste care s-a pus praful și care mai au puține șanse să fie răsfoite de cineva? Ele pot constitui obiectul unei vânzări prin răspunsul afirmativ la anunțul “cumpărăm cărți de la domiciliu”!

Reorganizarea bibliotecii începe prin sortarea cărților

Primul pas pentru o vânzare eficientă și profitabilă de cărți este reorganizarea inteligentă a bibliotecii. Pe cele mai multe rafturi, se găsesc titluri emblematice din literatura română sau din literatura universală, pe care cei mai mulți cititori le-au parcurs deja. Pe lângă acestea, mai există și alte categorii de cărți: dicționare, manuale, cărți cu autograf, cursuri de limbi străine, carte veche etc.

Posesorii cărților pot începe prin a le sorta, astfel încât să își reamintească ce titluri au în bibliotecă și care dintre ele vor mai fi recitite. “De ce păstrez aceasta carte?” sau “Voi mai reciti această carte vreodată?” sunt întrebările care îi vor ajuta să își dea seama ce trebuie să păstreze și ce pot vinde unui anticariat.

Cărțile pot fi vândute direct de acasă

Achizitii-Carti.ro este unul dintre anticariatele care și-au adaptat activitatea la nevoile societății moderne, unde oamenii sunt tot timpul pe fugă și au un program încărcat. De aceea, anticarii îi scutesc pe vânzătorii de carte de griji și se ocupă de ridicarea volumelor de la domiciliu, fără costuri suplimentare.

Deci, persoanele care vor să vândă cărți sau o bibliotecă întreagă pentru a obține un venit în plus de sărbători sau pentru alte cheltuieli nu trebuie să se deplaseze la sediul fizic al anticariatului. Este suficient să își exprime dorința de a vinde, lucru pe care îl pot face prin răspunsul la anunțurile de tipul “cumpărăm cărți București” sau prin contactarea anticarilor.

Anticarii cumpără volume din orice domeniu

Cu peste 10 ani de activitate, anticarii de la Achiziții-Cărți cumpără orice fel de carte – veche sau nouă – ceea ce înseamnă că oricine poate vinde: de la studenți care vor să își vândă manualele și cărțile vechi, până la colecționari de carte veche ce se află în posesia unor titluri valoroase și unor exemplare de cărți rare.

Cel mai adesea, cititorii colecționează romane, cărți de psihologie sau dezvoltare personală, dicționare de limbi străine și lista poate continua, în funcție de interesele fiecărui pasionat de lectură. Pe lângă faptul că achiziționează cărți din orice domeniu, anticarii sunt dispuși să cumpere o bibliotecă întreagă sau cantități foarte mari de volume (noi sau vechi) ceea ce înseamnă un venit considerabil în plus, ce poate fi investit în cadourile de Crăciun.

Reorganizarea bibliotecii devine o activitate profitabilă dacă se optează pentru vânzarea volumelor vechi, care au fost deja citite sau care tratează subiecte ce nu mai corespund cu interesele posesorului. Achiziții Cărți oferă cititorilor posibilitatea de a obține un preț corect pentru cărțile lor, asigurând transportul și ridicarea acestora direct de la domiciliu.

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close