Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Ai grija de ceasul tau si apeleaza la reparatii ceasuri by Helvetia Bucuresti

Ai grija de ceasul tau si apeleaza la reparatii ceasuri by Helvetia Bucuresti

Ești cu adevărat pasionat de ceasuri, și nu de puține ori ai preferat să faci economii drastice și să îți cumperi un astfel de accesoriu mai scump, dar de o calitate care nu poate fi contestată. Este și normal să îți dorești să te bucuri cât mai mult de investiția ta, dar din păcate, se mai întâmplă și accidente, și este nevoie ca ceasul tău să treacă prin câteva operațiuni de reparații.

Ai grija de ceasul tau si apeleaza la reparatii ceasuri by Helvetia Bucuresti
de Georgiana Adam    |    25 Iun 2021   •   09:43

Pentru toate acestea, dar și pentru mentenanța sau chiar restaurarea ceasurilor, recomandarea noastră este să apelezi întotdeauna la profesioniști, deoarece doar în acest fel ai siguranța că totul va fi perfect, așa cum îți dorești. Dar, hai mai bine să vedem care ar fi operațiunile pentru care ai putea apela la aceștia, și în ce constă ele.

Șlefuirea carcasei

Ai un ceas vechi, cu o mare valoare sentimentală pentru tine, și te gândești să îl porți, la gândul că persoana care ți l-a dăruit este, în acest fel, mai aproape de tine.

Din păcate, carcasa nu mai arată chiar atât de bine, și te gândești că o șlefuire este ceea ce are nevoie. Cu toate acestea, deși pare o operațiune simplă, lucrurile nu stau chiar așa, și o tratare superficială a problemei poate afecta acest instrument de măsurare a timpului.

Prin urmare, apelează la specialiștii în reparatii ceasuri by Helvetia Bucuresti pentru o șlefuire realizată în mod profesionist.

Sticla ceasului

Este acea componentă a ceasului cea mai expusă la anumite accidente, dar cu toate acestea înlocuirea ei nu se recomandă chiar în orice situații.

Discută cu specialiștii dacă este într-adevăr nevoie de ea, pentru că uneori acele mici zgârieturi, mai ales la un ceas vechi, sunt cele care dau personalitate obiectului.

Calitatea garniturilor

De calitatea garniturilor depinde buna funcționare, pe o perioadă îndelungată, a ceasului. Dacă aceste garnituri sunt într-o stare bună, atunci avem de a face și cu o bună etanșeitate și rezistență la apă.

Orice restaurare a ceasului, realizată în mod profesionist, presupune și schimbarea garniturilor din cauciuc, iar atunci când avem de a face cu un model vechi, această simplă operațiune poate reprezenta chiar salvarea lui de la o deteriorare sigură.

Nu uita de cadran și limbi

Din operațiunile de restaurare a ceasului tău nu trebuie să lipsească verificarea cadranului și a limbilor. Evident, valoarea unui ceas vechi este dată și de aceste două elemente originale, iar înlocuirea lor cu unele noi este contraindicată.

De aceea, întotdeauna trebuie să apelezi la profesioniști pentru că aceștia știu cel mai bine cum să încetinească un pic procesul de uzură al acestora, ca ști cum să lăcuiască în mod profesionist limbile ceasului și va proteja cât mai mult vopseaua cadranului original al ceasului.

Sufletul ceasului: piesele mobile

O curățare realizată în mod profesionit a părților mobile ale ceasului îl va ajuta pe acesta să aibă o durată de viață mai ridicată.

Este posibil să fie nevoie chiar și de înlocuirea unor resorturi, dar această operațiune nu îi va afecta valoarea. Poate doar cu excepția cazului în care avem de a face cu un ceas în producție limitată.

Rama și remontoarele

Conservarea acestora este importantă atunci când avem de a face cu un orologiu cu o oarecare vechime, așa că nu este recomandată înlocuirea lor.

Dacă totuși nu este altă soluție, atunci cere specialistului la care ai apelat să îți ofere piesele vechi, deoarece în acest fel dovedești autenticitatea instrumentului tău de măsurare a timpului.

Alege întotdeauna profesioniștii

Întotdeauna alege profesioniștii, atunci când vine vorba despre repararea și/sau restaurarea ceasului tău vechi. Aceștia vor ști întotdeauna ce trebuie să facă pentru un rezultat bun, și niciodată nu vei fi dezamăgit dacă procedezi așa. În caz contrar, riscul îți aparține.

Cum întreții corect un ceas

Dacă toată lumea ar avea grijă așa cum se cuvine de ceasurile lor, multe dintre operațiunile de restaurare pe care ți le-am descris pe scurt mai sus nu ar fi necesare. De aceea, am încercat să îți alcătuim un mic ghid în acest sens, pentru a nu mai putea să motivezi că nu ai știut ce trebuie să faci.

Ferește ceasul de umezeală, dar și razele puternice ale soarelui

Ceasul tău trebuie ferit atât de umezeală, dar și de razele soarelui. Toate acestea nu fac decât să îl deterioreze mult mai rapid, așa că vezi care este cel mai bun loc unde să îl depozitezi.

Atenție la impact/șocuri

Majoritatea ceasurilor sunt foarte rezistente, așa că se comport bine la impact sau șocuri. Cu toate acestea, este bine să nu exagerezi, și nu-l supune la diferite incidente cum ar fi scăparea acestuia pe suprafețe dure.

De asemenea, substanțele chimice nu sunt chiar cele mai bune prietene ale ceasurilor, așa că nu îți expune orologiul la dizolvanți, benzină, anumite vopseluri sau dizolvanți. În cazul în care totuși incidentul s-a produs, până ajungi la specialist cu ceasul, șterge-l cu un material textil, moale.

Ai grijă așa cum trebuie de ceasul tău

Un ceas de calitate, de la o firmă cunoscută, este o investiție destul de serioasă. De aceea trebuie să ai grijă așa cum se cuvine de ceasul tău.

Recomandările rămân valabile și atunci când este vorba despre un instrument de măsurare a timpului cu vechime, și care are și o anumită valoare materială, nu doar sentimentală.

Prin urmare, nu lăsa operațiunile de reparații, întreținere sau restaurare pe mâna amatorilor, ci apelează întotdeauna la profesioniști, chiar dacă este poate ceva mai scump.

×
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close