Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Șase idei de amenajare a dormitorului pentru iubitorii de artă

Șase idei de amenajare a dormitorului pentru iubitorii de artă

Ai un perete gol în dormitor pe care vrei să îl decorezi? Cu puțină creativitate și cu ajutorul artei poți schimba cu totul atmosfera din dormitor.

Șase idei de amenajare a dormitorului pentru iubitorii de artă
Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Apr 2022   •   13:26

Acum poți aduce eleganța și rafinamentul dintr-un muzeu de artă, chiar și la tine acasă. Așa că îți venim în ajutor cu câteva idei și sfaturi, pentru a alege obiectele de artă potrivite pentru camera ta. 

Alege piese de artă de dimensiuni mari

Un tablou oversized sau o fotografie printată în format A3 ar putea deveni extrem de ușor un punct de atracție în orice încăpere. Dacă ai un dormitor amenajat în stil minimalist, poți opta pentru o fotografie alb-negru cu o ramă simplă, sau pentru un tablou abstract, în culori neutre.

Poți poziționa un astfel de tablou deasupra patului, sau pe peretele din fața acestuia, pentru a crea un echilibru vizual. De asemenea, poți alege un poster vintage sau poți înrăma o pagină întreagă de ziar, alegând un exemplar vechi, cu reclame și anunțuri colorate.

Creează o galerie pe un perete

Arta oferă culoare, personalitate și energie fiecărei camere. Iar cu ajutorul unei galerii poți schimba cu totul atmosfera din dormitor. Poți face o selecție de cărți poștale din diferite destinații, sau poți opta pentru o galerie cu portrete de familie sau imagini din filmele preferate.

Încearcă să alegi rame simple, care să pună în valoare conținutul fotografiilor. De asemenea, poți să schimbi complet decorul cu tablourile canvas pentru dormitor de la Inpride, pe care le poți așeza sub forma unei galerii. Optează pentru tablouri de dimensiuni diferite și poziționează-le pe toată suprafața peretului, până aproape de tavan, pentru a crea iluzia unui spațiu mai mare.

Creează un perete accent

Dacă îți dorești un dormitor cât mai aerisit, fără prea multe decorațiuni, poți opta pentru crearea unui perete accent. Poți alege o culoare puternică, în contrast cu restul pereților, sau poți opta pentru un tapet cu un model inedit. Spre exemplu, poți alege un tapet cu o pictură renascentistă sau cu un anumit peisaj. De asemenea, poți lua în calcul și anumite tehnici de pictură murală, care ar putea transforma complet atmosfera din dormitor. În general, părinții optează pentru picturi murale în camerele copiilor, pentru a le stimula creativitatea cu diferite personaje și culori vesele. Însă, poți face același lucru și în dormitorul tău, alegând o anumită temă, care te inspiră și care îți transmite o stare de liniște.

Decorează pereții cu vase

Te-ai gândit vreodată că vasele din porțelan sau din lut se pot transforma în decorațiuni pentru dormitor? Dacă ai o colecție de câteva vase colorate, le poți prinde pe perete, cu ajutorul unor cuiere speciale. Iar astfel, vei aduce mai multă culoare în dormitor, dar și o notă de originalitate.

Adaugă o notă comică 

Arta poate avea și o latură amuzantă, așa că poți alege pentru dormitorul tău tablouri care să îți aducă zâmbetul pe buze. Încearcă să alegi piese de artă care să îți transmită o stare de bine în fiecare zi. Arta nu trebuie să fie întotdeauna serioasă, așa că îndrăznește să spargi tiparele și alege o fotografie amuzantă sau un poster cu un mesaj hazliu.

Optează pentru culori vii

Pentru amenajarea dormitorului sunt recomandate în general culorile neutre, iar întotdeauna tindem să alegem obiecte de decor în alb și negru. Însă, poți ieși din zona de confort, alegând un obiect de artă care să aibă o culoare vie. Poate fi o vază colorată, un tablou canvas în nuanțe puternice sau un poster de tip pop-art. Cu puțină culoare poți adăuga mai multă personalitate dormitorului tău.

Dacă ești o fire pasionată de artă, îți poți folosi creativitatea pentru a-ți transforma dormitorul într-o adevărată galerie. Inspiră-te din ideile pe care ți le-am oferit și pornește în căutarea pieselor potrivite pentru camera ta.

×
Parteneri
Se apropie ciclonul! ANM: ”Atenție! Vor fi fenomene intense"
x close