Antena 3 CNN Economic Conținut plătit 3 lucruri la care să fii atent când alegi scaunul de birou potrivit pentru munca de acasă

3 lucruri la care să fii atent când alegi scaunul de birou potrivit pentru munca de acasă

Epoca în care trăim este epoca vitezei, a tehnologiei, a celor care sunt mereu pe fugă și a celor care își doresc mereu mai mult. Din această cauză există riscul ca atunci când suntem mereu pe fugă, să uităm să acordăm atenție asupra unor aspecte foarte importante.

3 lucruri la care să fii atent când alegi scaunul de birou potrivit pentru munca de acasă
de Georgiana Adam    |    13 Iul 2021   •   17:57

Din această cauză există riscul ca atunci când suntem mereu pe fugă, să uităm să acordăm atenție asupra unor aspecte foarte importante, cum ar fi modelele de scaune de birou potrivite pentru munca de acasă pe care stăm așezați atunci când ne grăbim să lucrăm cât mai mult cu putință în cele 8 ore ale programului de muncă. 

Nu este niciun secret și, cu siguranță, nicio rușine, faptul că munca de acasă pare să fi câștigat monopol global, în special în ultimii 2 ani, de când a început nebunia cu pandemia și cu virusul.

Desigur că există multe părți negative ale muncii de acasă, cum ar fi faptul că dacă până acum făceam cât de cât mișcare, în drum spre birou, acum nu mai reușim nici măcar atât, în afara cazurilor celor care își propun și chiar își fac timp pentru activitate fizică.

Cu toate acestea, există multe părți pozitive ale muncii de acasă, de la simplul fapt că avem șansa să lucrăm din confortul propriei noastre case, la faptul că economisim mult mai mulți bani și la faptul că nu mai pierdem atât de mult timp pe drum spre birou.

Cu toate acestea, munca de acasă ne afectează mai mult decât ne dăm seama la o primă privire.

Cum afectează munca de acasă postura spatelui

Fie că ne dăm seama sau nu, scaunele de birou pe care le utilizăm la locul de muncă nu sunt orice fel de scaune, ci sunt scaune special create pentru a fi utilizate pe perioade îndelungate de timp.

Chiar dacă nu sunt mereu cele mai bune de pe piață, de cele mai multe ori sunt mai mult decât suficiente pentru a îndeplini funcția pentru care au fost achiziționate.

Pe de altă parte, atunci când lucrăm de acasă suntem tentați de moliciunea canapelei și, de cele mai multe ori, cu excepția ședințelor sau apelurilor video la care trebuie să luăm parte, ne lăsăm pradă tentațiilor, ne așezăm cu picioarele sub noi și alegem să lucrăm cu laptopul în brațe, din confortul canapelei.

Deși pe moment pare cea mai confortabilă variantă, aceste posturi nu sunt indicate pe perioade lungi de timp, pentru că în timp deformează spatele și produc serii de probleme ce pot ajunge chiar grave.

Pare greu de crezut faptul că o canapea atât de moale și atât de comodă ne-ar putea face vreun rău, însă de fapt este foarte posibil. Dacă acest confort al canapelei ar fi fost indicat lucrului, atunci birourile ar fi fost pline de canapele, în loc de scaune de birou.

Cu toate acestea, nu există canapele în birouri, nici nu există cuvântul ”birou” în denumirea canapelelor, așadar este clar că trebuie să fie un motiv bine întemeiat pentru care nu este bine sa lucrezi stând pe o canapea.

Cum alegi scaunul de birou ergonomic ideal pentru munca de acasă

Dacă știi că urmează să petreci o perioadă lungă de timp așezat pe un scaun de birou, trebuie să știi că tipul de scaun de birou pe care îl folosești este o decizie în prealabilul căreia trebuie să consulți anumiți factori. În primul rând, factorul cel mai important este persoana care va ocupa acest scaun. După ce ai hotărât cine îl va utiliza, trebuie să știi ce fel de probleme de sănătate are persoana respectivă, pentru ca, în ultimul rând, să afli ce scaun se potrivește cel mai bine pentru prevenirea sau diminuarea acestor probleme, sau pur și simplu pentru a nu le augmenta.

  1. Cine va utiliza scaunul ergonomic

Fie că sunteți voi înșivă, fie că este o altă persoană, cert este că această informație este extrem de importantă atunci când hotărâți să achiziționați un scaun de birou, pentru că suntem cu toții diferiți, cu probleme diferite și cu necesități diferite. Din acest motiv, scaunul de birou ergonomic ideal pentru noi s-ar putea să nu fie nici pe departe bun pentru o altă persoană. Așadar, chiar dacă ar putea părea cu prea puțină importanță, trebuie să aveți clar în minte cine va fi persoana care va utiliza scaunul.

  1. Ce probleme de sănătate are utilizatorul

Există patru tipuri de probleme de sănătate care sunt, mai mult sau mai puțin, în legătură cu poziția corpului și care pot fi ori prevenite, ori diminuate cu ajutorul scaunului de birou ergonomic corespunzător.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close