Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Sfaturi pentru îngrijirea corectă a părului

Sfaturi pentru îngrijirea corectă a părului

Secretul unui păr sănătos constă în îngrijire. Tocmai de aceea, este important să folosești produsele potrivite pentru întreținerea părului tău și să ții cont de anumite sfaturi, care te pot ajuta să îți protejezi podoaba capilară.

Sfaturi pentru îngrijirea corectă a părului
de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Apr 2022   •   13:07

Alege produsele potrivite pentru tipul tău de păr

Dacă îți dorești ca părul tău să aibă mai multă strălucire sau mai mult volum, ar trebui să acorzi mai multă atenție produselor pe care le folosești. Există o mulțime de șampoane și de tratamente pentru îngrijirea părului, așa că poți alege mai multe produse, în funcție de rezultatele pe care ți le dorești. Dacă ai părul creț, poți alege produse speciale, cum ar fi cosmeticele Fanola pentru îngrijirea părului. Iar dacă ai părul vopsit poți opta pentru un șampon special, care să mențină culoarea vie mai mult timp. 

Reglează temperatura apei

Întotdeauna părul se spală cu apă călduță, deoarece apa mult prea fierbinte poate cauza iritații la nivelul scalpului și poate usca fir de păr, în timp ce apa rece nu clătește eficient urmele de șampon. Atunci când îți speli părul este important să masezi șamponul de la rădăcini spre vârfuri, iar apoi să îl clătești bine.

Cât de des îți speli părul?

În general, experții recomandă spălarea părului o singură dată pe săptămână, sau de două pe săptămână, pentru că spălările prea dese ar putea deteriora firul de păr. Însă, în cazul în care scalpul este gras și este necesară o spălare mai frecventă a părului, ar fi indicată folosirea unui șampon delicat.

Hidratează-ți părul

În timp, șamponul poate deteriora structura părului, făcându-l mult mai subțire sau mai uscat. Tocmai de aceea este recomandată folosirea unui balsam după fiecare spălare, care să întărească structura părului și să netezească firul de păr. De asemenea, poți opta și pentru o mască de păr sau un ulei, care să ajute la regenerarea părului.

Însă, un detaliu important de care trebuie să ții cont este modul în care aplici tratamentele pentru păr. Acestea se aplică întotdeauna pe părul spălat, cât încă este ud, întotdeauna la 5 cm mai jos de rădăcini. Tratamentul se lasă să acționeze câteva minute, iar apoi se clătește bine. 

Folosește produse naturale

Pe lângă produsele de specialitate, poți folosi și produse naturale pentru a-ți îngriji părul, cum ar fi uleiurile naturale de cocos, de măsline sau de argan, care pot stimula creșterea părului, oferindu-i în același timp mai multă strălucire. Poți aplica un astfel de ulei pe părul uscat, înainte de spălare, aplicându-l pe păr și lăsându-l să acționeze câteva ore, înainte de a-l clăti.

Evită căldura în exces

Atunci când folosești uscătorul de păr, ondulatorul sau placa, părul tău are de suferit, deoarece este supus unei temperaturi ridicate, care deteriorează structura firului de păr. Așa că cea mai bună soluție este aceea de a învăța să îți aranjezi părul la o temperatură rezonabilă. Spre exemplu, dacă ai părul drept, îl poți peria în timp ce îl usuci, iar dacă ai părul ondulat, poți folosi un uscător cu difuzor. De asemenea, o altă metodă de a-ți aranja părul poate fi aceea de a-l împleti după spălare, obținând a doua zi cele mai frumoase bucle. Însă, ar fi indicat ca în perioadele călduroase ale anului să îți lași parul să se usuce natural.

Folosește produse cu protecție solară

În timpul verii este important ca pielea și părul tău să se bucure de protecție împotriva razelor UV, așa că ar fi indicat să folosești produse care să funcționeze ca un scut protector. Poți folosi un spray pentru păr cu protecție UV, bogat în antioxidanți și vitamina C, care îți va hidrata părul și pielea capului, chiar și după expunerea la soare.

Așadar, dacă îți dorești să te bucuri de un păr strălucitor, rezistent și cu volum este important să îi acorzi îngrijirea de care are nevoie. Ține cont de sfaturile pe care ți le-am oferit și redescoperă frumusețea părului tău, alegând cele mai bune produse pentru întreținerea sa.

×
Parteneri
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close