Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Șoferii cu adevărat grijulii își cumpără încă de pe acum antigel

Șoferii cu adevărat grijulii își cumpără încă de pe acum antigel

Fără îndoială, cunoști vechiul proverb românesc care spune că omul gospodar își face iarna car și vara sanie.

Șoferii cu adevărat grijulii își cumpără încă de pe acum antigel
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Mai 2023   •   11:41

Cu alte cuvinte, nu trebuie să aștepți sosirea anotimpului rece pentru a te asigura că ai toate resursele necesare pentru a-i face față în condiții optime.

Această regulă recomandată de înțelepciunea populară se aplică și în ceea ce privește produsele pe care le achiziționezi pentru mașina pe care o conduci. De exemplu, este indicat să cumperi antigel din timp, chiar dacă principala funcție a acestui lichid constă în protejarea sistemului de răcire a mașinii împotriva înghețului.

În momentul în care înțelegi toate caracteristicile substanței, vei deveni conștient că ea trebuie utilizată în permanență și vei ști care sunt cele mai bune alegeri pe care le poți face, pentru ca autoturismul pe care îl conduci să aibă parte de cât mai multe avantaje.

Beneficiile oferite de folosirea unui antigel de calitate

În primul rând, lichidul este cunoscut pentru funcția sa principală, care constă în asigurarea protecției împotriva înghețului. Substanțele componente au proprietatea de a reduce punctul de îngheț al apei din sistemul de răcire, ceea ce îi permite mașinii să funcționeze fără nici un fel de probleme chiar și în condițiile de temperaturi scăzute specifice sezonului de iarnă.

Trebuie să știi însă că, în același timp, un antigel de calitate ajută la menținerea temperaturii optime de funcționare a motorului în orice condiții meteorologice, reușind astfel să prevină supraîncălzirea și daunele ce ar rezulta de aici. Așadar, este în mod clar recomandată folosirea sa nu doar în anotimpul hibernal, cum tind să creadă unii șoferi, ci pe tot parcursul anului, inclusiv în lunile călduroase de vară.

O parte din aditivii incluși în componența produselor de calitate ajută la protejarea pieselor de metal, fiind redus în mod considerabil riscul de apariție a coroziunii. Componentele nu se vor uza prea repede, ci durata lor de folosință va crește.

S-a constatat și faptul că folosirea acestei substanțe în mod corespunzător îmbunătățește eficiența carburantului, ceea ce are efecte pozitive asupra funcționării mașinii în ansamblu. Motorul va funcționa mai bine pentru o perioadă mai îndelungată, iar astfel se realizează inclusiv unele economii consistente.

Verificarea cantității de antigel și înlocuirea acestuia

Dacă vrei să verifici nivelul, nu este nevoie să deschizi capacul radiatorului, ci e suficient să vezi dacă lichidul ajunge la semnul „plin“. În caz contrar, va trebui să îl completezi. Atunci când faci acest lucru, trebuie să fii atent dacă produsul cumpărat este deja diluat cu apă și trebuie turnat ca atare sau dacă e necesar să adaugi tu o cantitate de apă egală cu cea din substanța folosită. Aceste informații sunt scrise pe etichetă.

Ca regulă generală, o înlocuire completă a lichidului este necesară o dată la fiecare 4 sau 5 ani. Intervalul de timp este indicat cu precizie în manualul de utilizare oferit de producătorul mașinii. De asemenea, poți verifica la un service auto dacă substanța și-a păstrat proprietățile și își îndeplinește rolul sau dacă, dimpotrivă, este necesară înlocuirea sa.

Nu trebuie să faci niciodată greșeala unor șoferi nepricepuți, care adaugă frecvent doar apă în sistemul de răcire. O astfel de practică nu ar aduce decât prejudicii.

Folosește întotdeauna un antigel de calitate și cumpără-l din timp, așa cum fac toți șoferii cu adevărat grijulii!

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close