Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Te confrunți cu astfel de simptome? Nu mai amâna vizita la stomatolog

Te confrunți cu astfel de simptome? Nu mai amâna vizita la stomatolog

Foarte multe persoane sar peste controalele stomatologice periodice, ajungând să se confrunte cu probleme severe pe care, din teamă sau rușine, evită să le trateze la timp.

Te confrunți cu astfel de simptome? Nu mai amâna vizita la stomatolog
de Georgiana Adam    |    06 Feb 2024   •   14:20

Durerea dentară nu este normală și la primul disconfort resimțit ar trebui să te prezinți de urgență la medic pentru ca problema să nu escaladeze într-una dificil de tratat. Dacă te confrunți cu probleme dentare, vino la Implant Studio, clinica stomatologica din Bucuresti!

Disconfort la cald, rece sau dulce

Primul semn că te confrunți cu sensibilitate dentară care poate avea diferite cauze este faptul că ori de câte ori mănânci sau bei ceva foarte rece, foarte cald sau foarte dulce, apare o senzație de disconfort sau chiar durere înțepătoare, pe întreaga suprafață a dintelui, până la rădăcină, care dispare în câteva secunde. Acest lucru indică faptul că există eventuale leziuni, carii pe care nu le observi sau probleme la nivelul nervilor care trebuie tratate cât mai urgent.

Durere de dinți

Chiar dacă cei mai mulți dintre noi ne-am confruntat cel puțin o dată cu durere dentară, asta nu înseamnă că această problemă este normală, ci din contră, trebuie tratată cât mai repede, deoarece poate conduce la pierderea dintelui afectat.

Sensibilitate generată de un traumatism

Dacă ai suferit un accident care a condus la fisurarea sau fracturarea unui dinte, este necesar să programezi imediat o vizită la stomatolog pentru restaurare pentru a evita agravarea suprafeței afectate.

Sângerări gingivale

Din cauza vizitelor rare la stomatolog pentru igienizări profesionale sau a rutinelor de îngrijire efectuate incorect, la baza dinților se formează depuneri de bacterii care, în timp, duc la retracție gingivală și sângerări la atingere. Această problemă duce la dezvoltarea bolii parodontale care culminează resorbție osoasă și, în final, cu pierderea dinților.

Respirație urât mirositoare

În foarte multe cazuri, halena este rezultatul unei condiții medicale și nu neapărat a igienei necorespunzătoare. Odată instalată o afecțiune dentară, poate reacționa prin astfel de simptome, chiar dacă te speli riguros pe dinți zilnic. Este nevoie de implicarea medicului dentist pentru a depista și trata cauza pentru a putea scăpa de această condiție care îți poate afecta viața și încrederea în sine.

Probleme de ordin estetic

Poți stabili o vizită la medic și atunci când există anumite probleme care te împiedică să zâmbești cu încredere. De la dinți strâmbi sau lipsă, carii inestetice, o formă a dinților care nu este pe placul tău ori o nuanță nu suficient de albă precum ți-ai dori, toate pot fi remediate dacă alegi să te prezinți la cabinet la timp pentru a găsi soluții adaptate nevoilor și bugetului tău.

Programează-te acum la Implant Studio!

Vizitele la stomatolog ar trebui să reprezinte măsuri de prevenție pe care să le iei în mod recurent, de măcar două ori pe an, pentru a te asigura că menții sănătatea danturii pentru cât mai mult timp și ții astfel de simptome la distanță. Tot ce trebuie să faci pentru a stabili o vizită la unul dintre medicii Implant Studio este să completezi formularul online de programare sau să apelezi numărul de telefon afișat, comunicând serviciul de care vrei să beneficiezi. Ulterior se va stabili data și ora programării în funcție de posibilitățile tale și vei putea avea parte de servicii profesionale prin care să depistezi orice problemă în stare incipientă și să o tratezi eficient în timp util, înainte ca aceasta să se agraveze.

Atunci când ai nevoie ca un specialist să evalueze situația ta dentară și să-ți recomande soluții personalizate de reabilitare funcțională și estetică, fă o programare la Implant Studio!

×
Subiecte în articol: advertorial
Parteneri
Salariul minim nu mai crește de la 1 iulie 2024
x close