Antena 3 CNN Economic Conținut plătit Top materiale preferate pentru amenajarea interiorului casei tale

Top materiale preferate pentru amenajarea interiorului casei tale

De zeci de ani, oamenii au încercat să conceapă diverse stiluri de amenajări interioare care să le aducă un sentiment de confort și pace sufletească.

Top materiale preferate pentru amenajarea interiorului casei tale
de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Mai 2022   •   08:59

Probabil că încă ești în căutarea combinației ideale de materiale, texturi și mobilier pentru a-ți face casa să pară un refugiu unde te poți odihni după o zi grea de muncă. Feng shui-ul chinezesc, wabi sabi-ul japonez sau hygge-ul danez sunt o inspirație pentru tine, mai ales că promovează amenajarea spațiului de locuit în așa fel încât să se potrivească cu energia ta, a casei și a celor care pășesc pragul căminului tău.

Tendințele de design interior se schimbă rapid, iar, în acest sezon, renașterea anilor 1970 și decorul vintage devin populare. Nu e greu să îți imaginezi un dormitor inspirat de stilul cottagecore sau să visezi la o sufragerie inspirată de estetica filmului Grease.

Inspirația pentru decorare poate fi găsită oriunde, dar dilema celor mai mulți are legătură cu materialele din care sunt confecționate obiectele de mobilier și cum le poți alege. Dacă îți dorești să respecți trendul momentului, atunci aruncă o privire peste această listă cu cele mai populare materiale pentru o casă în stil retro-vintage:

Materialele ecologice

Materialele ecologice și sustenabile sunt incredibil de populare, nu numai pentru că sunt prietenoase cu mediul, ci și pentru că sunt extrem de rezistente, făcându-le o investiție pe termen lung care ar putea declanșa o revoluție în industria designului de interior. Dacă te întrebi care sunt materiale momentului, ratanul și bambusul sunt în fruntea listei.

De ce? Ratanul, de exemplu, se poate maturiza pe deplin și poate fi recoltat în mai puțin de doi ani. Este, de asemenea, puternic, ceea ce îl face o componentă ideală pentru mobilierul de lungă durată. Deoarece este rezistent și la intemperii, este o alegere excelentă pentru articole de mobilier exterior precum sezlonguri și măsuțe de cafea.

Bambusul este, pe de altă parte, o alegere excelentă pentru obiecte de mobilier de interior, precum bufete, dulapuri și chiar pentru decorațiuni, deoarece este versatil și se adaptează la orice design pe care dorești să-l recreezi în locuința ta.

Pielea

Mobilierul din piele este, totodată, popular în acest sezon și nu e de mirare: este atrăgător, nu se demodează și materialul este mai durabil decât orice altă țesătură, permițându-i să reziste mai mult de două decenii dacă este îngrijit corespunzător (ceea ce este un mare avantaj, deoarece nivelul de îngrijire este minim). În timp ce mobilierul din piele este mai scump decât mobilierul din material textil, acesta rezistă de patru ori mai mult și este, de asemenea, incredibil de confortabil.

Lemnul de burl

Lemnul de burl este o altă opțiune populară, dacă îți dorești să te alături mișcării ecologiste. Acest tip de lemn este de fapt o „tumoră“ a copacului indusă de stres. Sustras cu atenție, nu va deteriora copacul, ceea ce îl face o alegere eco perfectă.

Deci lemnul de burl este ecologic, dar cum rămâne cu valoarea sa estetică? Acest material este minunat și, deoarece fiecare burl este unic, fiecare piesă finită va fi unică. O modalitate excelentă de a adăuga personalitate decorului tău. Acest lemn poate fi folosit pentru orice tip de mobilă, de la scaune la birouri, dar poate fi folosit și ca pardoseală.

Nu uita că indiferent de stilul pe care încerci sa-l abordezi atunci când îți redecorezi locuința, este vital să te simți confortabil și protejat în cadrul propriei case.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close