Antena 3 CNN Economic Imobiliare Anul 2011 aduce creşteri ale preţurilor pe piaţa imobiliară

Anul 2011 aduce creşteri ale preţurilor pe piaţa imobiliară

Anul 2011 aduce creşteri ale preţurilor pe piaţa imobiliară
Sursa foto: Foto: Intact Images
19 Ian 2011   •   21:52

Semne bune anul are...cel putin pentru dezvoltatorii imobiliari. 2011 a venit cu preţuri mai mari la locuinţe. Potrivit portalului imobiliare.ro, în primele două săptămâni ale anului s-au înregistrat scumpiri mai ales la apartamentele noi.

Astfel, în Braşov şi Constanţa preţul locuinţelor a crescut cu 4 procente faţă de luna decembrie a anului trecut. Tot cu 4% s-au scumpit şi locuinţele noi din Capitală. O garsonieră a ajuns să se vândă cu 1.296 de euro pentru metrul pătrat util, iar un apartament cu două camere, cu 1.330 de euro.

Locuinţele vechi au şi ele preţuri mai mari. Apartamentele cu 4 camere din Braşov sunt mai scumpe cu 6 procente la început de an, iar garsonierele cu 5 procente. Locuinţele cu trei camere au înregistrat o creştere a preţului de doar 2%, ajungându-se la 860 de euro pentru un metru pătrat util.

Locuinţele vechi din Capitală s-au scumpit şi ele, însă doar cu un procent, în vreme ce piaţa imobiliară din Constanţa a înregistrat creşteri de preţ de până la 4 procente. Astfel, un apartament cu două camere la malul mării se vinde cu 948 de euro pe metrul pătrat util, cu aproape 40 de euro mai mult decât în decembrie 2010.

×
Subiecte în articol: imobiliare apartamente
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close