Antena 3 CNN Economic Imobiliare De la Prima Casă, la Primul Bloc: Guvernul va stimula construcţia de locuinţe noi prin asociere

De la Prima Casă, la Primul Bloc: Guvernul va stimula construcţia de locuinţe noi prin asociere

De la Prima Casă, la Primul Bloc: Guvernul va stimula construcţia de locuinţe noi prin asociere
Sursa foto: vladescu
11 Feb 2010   •   12:35

Ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu, a declarat joi că Programul "Prima Casă" va stimula construcţia de locuinţe noi, în primul rând pentru cei care se asociază, plafonul garantat în cadrul unei astfel de formule urmând să ajungă la 75.000 de euro, scrie Mediafax.

"Vom încerca să stimulăm construcţia de locuinţe noi, în primul rând printr-o nouă formulă. Cei care se asociază vor beneficia de un plafon mai mare", spune Vlădescu.

Ministrul transmit că în cazul asocierilor a mai multor persoane pentru construirea de locuinţe noi, plafonul de garantare va ajunge la 75.000 de euro pentru fiecare persoană, în timp ce pentru indivizi va fi de 70.000 euro.

Vlădescu spune că pentru locuinţele vechi plafonul garantat ar putea rămâne la 60.000 euro.

Premierul Emil Boc transmitea miercuri că limita garanţiilor guvernamentale stabilită prin programul "Prima Casă" va fii păstrată la 60.000 euro pentru locuinţe deja finalizate, dar va fi mărită la 70.000-75.000 euro pentru case care urmează să fie construite, pentru blocuri noi urmând să fie majorat şi plafonul total al garanţiilor.

Programul "Prima Casă" prin care statul garantează creditele imobiliare contractate de persoanele fizice, în limita unui plafon de garantare de un miliard euro, a fost iniţiat de Guvern la mijlocul anului 2009.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Sebastian Vladescu prima casa plafon
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close