Antena 3 CNN Economic Imobiliare Locuinţe "eco" în formă de OZN, o nouă atracţie pe piaţa imobiliară românească

Locuinţe "eco" în formă de OZN, o nouă atracţie pe piaţa imobiliară românească

Locuinţe "eco" în formă de OZN, o nouă atracţie pe piaţa imobiliară românească
Sursa foto: Foto: Videonews
01 Oct 2011   •   22:01

Trendul eco se extinde şi la imobiliare. Românii sunt tot mai interesaţi de casele ecologice, mai ieftine şi mai practice. Pentru a atrage clienţii, dezvoltatorii au pregătit atât modele nonconformiste, în formă de fagure, cât şi ansambluri clasice.

Construcţia ca un OZN este ultima inovaţie de pe piaţa imobiliară. Poate că face vecinii să şoptească pe la colţuri, dar este ecologică, economică şi costă puţin, se laudă producătorii.

Un singur modul de 14 metri pătraţi costă 6.000 de euro, iar spaţiul de locuit poate fi extins în funcţie de nevoile proprietarului, prin simpla adăugare a unui nou modul. Cât despre forma care stârneşte mirare, ea ajută la economisirea energiei electrice.

Dezvoltatorii imobiliari au însă oferte şi pentru cei mai conservatori. Au lansat întregi ansambluri care folosesc numai materiale prietenoase cu natura.

Un apartament de 2 camere şi 60 de metri pătraţi costă puţin peste 40.000 de euro, iar unul de 3 camere ajunge la 60.000 de euro. Dezvoltatorii vânează tinerii care vor să-şi cumpere o locuinţă prin Programul Prima Casă.

Deocamdată, cele mai multe locuinţe eco au fost construite în zonele turistice şi sunt folosite drept casă de vacanţă.

 






×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close