Antena 3 CNN Economic Imobiliare Majoritatea românilor caută locuinţe de închiriat cu maxim 300 de euro

Majoritatea românilor caută locuinţe de închiriat cu maxim 300 de euro

Majoritatea românilor caută locuinţe de închiriat cu maxim 300 de euro
Sursa foto: Foto: INTACT Images
20 Apr 2011   •   09:46
Criza economică reduce bugetul românilor în continuare. Potrivit unui sondaj, cei care vor să-şi închirieze o locuinţă se uită întâi la valoarea chiriei şi abia apoi la cât de mare e apartamentul sau dacă este decomandat.

Aproape trei sferturi dintre cei care vor să închirieze o locuinţă alocă între 150 şi 300 de euro pe lună. Doar 15 la sută îşi permit să plătească mai mult de atât. Sunt însă şi familii care pot da mai puţin de 150 de euro pe lună.

Cele mai căutate apartamente pentru închiriere sunt cele cu suprafeţe între 50 şi 100 de metri pătraţi. Mult mai puţin atractive sunt însă casele mai mici de 35 de metri pătraţi, dorite doar de 15 la sută dintre români.

Criza a rămas doar o amintire pentru unii, care spun că nu s-ar muta decât în locuinţe mai mari de 100 de metri pătraţi. Iar acestea sunt mult mai scumpe decât celelalte.

Cu bugete mici sau mari, majoritatea chiriaşilor sunt pretenţioşi. Ei pun mare preţ pe dotările apartamentului, existenţa unui loc de parcare şi gradul de renovare a locuinţei. La fel de importantă este şi distanţa până la mijloacele de transport în comun.

Chiriaşii nu sunt atât de interesaţi de distanţa faţă de grădiniţe, şcoli, spitale sau terenuri de sport, aşa cum este cazul celor care cumpără un apartament.
 

×
Parteneri
E oficial! Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte
x close