Antena 3 CNN Economic Imobiliare Vânzătorii de apartamente angajează brokeri pentru a-şi ajuta clienţii să scape de vechea locuinţă

Vânzătorii de apartamente angajează brokeri pentru a-şi ajuta clienţii să scape de vechea locuinţă

Vânzătorii de apartamente angajează brokeri pentru a-şi ajuta clienţii să scape de vechea locuinţă
Sursa foto: Foto: videonews
29 Oct 2010   •   19:35

Vânzătorii de apartamente noi nu ştiu ce să mai inventeze pentru a-i atrage pe clienţi. După ce le-au dat bonusuri ca televizoare, bucătării utilate şi chiar maşini, acum se oferă să-i ajute să scape de casele vechi. Un agent imobiliar, angajat al companiei, vine la client şi-l sfătuieşte cum să-şi vândă casa mai repede şi mai ales ce preţ poate obţine pe ea.

Nouă mii de locuinţe noi sunt greu de vândut pe timp de criză. Vânzările sunt de trei-patru ori mai slabe decât acum trei ani. Ce îi mai salvează acum pe dezvoltatori şi pe investitorii care au cumpărat sute de apartamente ca să obţină profit din vânzare este imaginaţia. 

Un broker se ocupă de tot. Stabileşte preţul apartamentului vechi şi caută clienţi. Ajutorul dat de broker nu este un serviciu netaxabil. Clientul trebuie să-i plătească acestuia un comision de un procent din valoarea locuinţei vechi. E oricum mai mic decât comisionul pe care l-ar fi plătit dacă îşi vindea apartamentul printr-o agenţie imobiliară.

 Piaţa imobiliară are un trend evident descendent în acest an, trend evidenţiat de o scădere din ce în ce mai mare a preţurilor, chiar şi în perioada începerii anului universitar când acestea cresc de obicei.

Vrei casă nouă, te ajutăm să o vinzi pe cea veche


×
Subiecte în articol: apartamente imobiliare
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close