Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Agricool Fabrica de brânzeturi de la Reghin, locul unde se produce celebra telemea de Ibăneşti

Fabrica de brânzeturi de la Reghin, locul unde se produce celebra telemea de Ibăneşti

Agri-povestea de succes de astăzi vine din fabrica de brânzeturi de la Reghin. Peste 100.000 de litri de lapte se prelucrează aici în fiecare zi, iar la succesul afacerii au pus umărul 4.000 de fermieri care aduc laptele pentru a fi prelucrat. Cum se produce cașul bașchiu, telemeaua de Ibăneşti sau chefirul ne arată specialiştii de la Reghin.

Fabrica de brânzeturi de la Reghin, locul unde se produce celebra telemea de Ibăneşti
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Apr 2023   •   13:45

În fabrica de la Reghin se lucrează zi şi noapte. Utilajele nu se opresc pentru a putea onora comenzile. Fabrica de pe Valea Gurghiului a devenit celebră după ce a ieşit pe piaţă cu celebra telemea Ibănești, recunoscută la nivel european având denumire de origine protejată.

"Ne aflăm în zona de topire a caşului Başchiu, unde este transformat în caşcaval de Ibăneşti. Sunt produse fabricate cu materii prime româneşti, doar lapte românesc. În spate sunt peste 4000 de fermieri şi peste 200 de angajaţi", a declarat Nicu Bumb, inginer în fabrica de lactate.

Toate produsele sunt fabricate numai din lapte de la producătorii din zonă. În momentul de faţă sunt prelucraţi, zilnic, 100.000 de litri de lapte, dar capacitatea s-ar putea dubla.

Ultima investiţie majoră a fost achiziţionarea de panouri fotovoltaice, după creşterea alarmantă de preţuri.

Citeşte şi: Primele roşii româneşti vor apărea pe tarabe la jumătatea lunii mai, iar preţul ar putea fi dublu

×
Subiecte în articol: telemea Ibănești Reghin Agricool
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close