Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Agricool Secretul românilor care fac dulceaţă din fructul "cosmonauţilor". Licoarea se vinde ca pâinea caldă

Secretul românilor care fac dulceaţă din fructul "cosmonauţilor". Licoarea se vinde ca pâinea caldă

Un fruct originar din estul Americii de Nord a devenit vedeta dintr-o fabrică din Buzău. Supranumit fructul "cosmonauţilor", aronia a devenit ingredientul minune din produsele pregătite aici.

Secretul românilor care fac dulceaţă din fructul "cosmonauţilor". Licoarea se vinde ca pâinea caldă
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Apr 2023   •   16:00

Sucul, o licoare de culoare roșu închis cu gust dulce-acrişor, se vinde ca pâinea caldă, iar pentru a face față comenzilor, antreprenorii au fost nevoiţi să mărească producţia. La fel de cerută este și dulceaţa de aronia, senzaţională la clătite sau papanaşi.

Echipa Agricool a ajuns în fabrica din comuna Vernești în ziua în care s-a preparat dulceața de aronia. Și pe cât de delicios este produsul finit, pe atât de migăloasă este pregătirea fructelor.

Citeşte şi: Doi români au dat lovitura cu un produs unic în Europa, pe care îl produc într-o mică făbricuţă la Buzău

După ce fructele au fost curățate foarte bine, sunt puse la fiert. Totul se face manual și cu foarte mare atenție pentru ca fructele să rămână întregi. Procesul tehnologic durează două-trei ore, tocmai pentru a obține același gust ca atunci când pregătești dulceața acasă. Și rețeta are succes.

Atât dulceața cât și sucul de aronia sunt foarte căutate. Clienții care le încearcă spun că nu au mai gustat ceva atât de bun.

În total, au fost prelucrate 70 de tone de aronia. O parte din fructe provin din livada proprie pe care soții Tudor au înființat-o în urmă cu cinci ani, chiar lângă fabrică.

La acel moment, Marian Tudor a fost primul cultivator de aronia din județ și spune că ideea i-a venit când a citit despre proprietățile acestui fruct minune. Aronia poate fi combinată și cu alte fructe cum ar fi merele, iar rezultatul este la fel de delicios și cu multe beneficii pentru organism.

×
Subiecte în articol: Agricool Aronia
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close