Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Decisiv Volodimir Zelenski a fost dat în judecată de unul din preoții români căruia i-a revocat cetățenia ucraineană

Volodimir Zelenski a fost dat în judecată de unul din preoții români căruia i-a revocat cetățenia ucraineană

Unul dintre preoții din comunitatea de români din Ucraina a decis să îl dea în judecată pe președintele Volodimir Zelenski.

Volodimir Zelenski a fost dat în judecată de unul din preoții români căruia i-a revocat cetățenia ucraineană
Sursa foto: libertatea.ro/ captură Facebook - Volodimir Zelenski
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Ian 2023   •   18:45

Un preot român din Ucraina îi deschide proces preşedintelui Zelenski după ce unui număr de 13 prelaţi li s-a suspendat cetățenia ucraineană, potrivit presei ucrainiene.

De asemenea, aceștia sunt bănuiți că au legături cu forțele ruse și că ar face propagandă rusă.

Serviciile secrete din Ucraina au descins în mai multe locații din diverse parohii pentru a găsi documente care să dovedească faptul că acești preoți au legături cu Rusia sau că au cetățenie rusă. 

Citește și: Preoți români din Ucraina, acuzați că sunt agenți ai Rusiei | Ei spun că li se fabrică dosare și riscă să fie deportați

Presa ucraineană susține că Mitropolitul Meletie al Cernăuților și Bucovinei este cel care îl dă în judecată pe Zelenski, cerând să fie anulat ordinul prezidențial prin care îi este revocată cetățenia, care a intrat în vigoare la sfârșitul anului trecut.

Aproximativ 500.000 de mii de români se află pe teritoriul Ucrainei.

Informația despre retragerea cetățeniei a fost deja transmisă Serviciului de Stat de Migrație, iar oamenii bisericii ar putea fi deportați din Ucraina, potrivit publicației Livyi Bereg, care citează surse din administrația prezidențială.

Persoanele care au rămas fără cetățenie ucraineană sunt mitropoliți, vicari, arhiepiscopi, episcopi și protoierei ai Bisericii Ortodoxe Ucrainene, care s-a desprins canonic de Moscova după invadarea Ucrainei de către Rusia.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close