Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN Esenţial Bucureștiul, aproape de relaxare. Prefectul Stoica: "Dacă indicele scade sub 3,5, se schimbă regulile"

Bucureștiul, aproape de relaxare. Prefectul Stoica: "Dacă indicele scade sub 3,5, se schimbă regulile"

Rata de infectare, în Capitală, a coborât la 3,68. Autoritățile se așteaptă ca luni acest indice să coboare sub 3,5 la mie.

Bucureștiul, aproape de relaxare. Prefectul Stoica: "Dacă indicele scade sub 3,5, se schimbă regulile"
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    25 Apr 2021   •   15:42

Astfel, am putea scăpa de restricții. Prefectul Bucureștiului, Alin Stoica a oferit mai multe detalii la Antena 3.

"Dacă indicele de infectare o să scadă sub 3,5, vom organiza imediat o ședință, pentru a constata acest lucru și pentru a schimba regulile.

Mai exact, în weekend, vineri, sâmbătă și duminică vor fi permise activitățile cu publicul pentru operatorii economici până la ora 20.00 și circulația în afara locuinței până la ora 22.00.

De asemenea, sălile de sport vor putea să opereze și ele (...) Restaurantele vor rămâne închise la interior, acolo vom putea să avem o relaxare abia după ce incidența va scădea sub 3 la mie și asta doar parțial, iar apoi sub 1,5", a precizat prefectul la Antena 3.

Prefectul a explicat că nu vor exista controale suplimentare, iar bisericile au apelat la voluntari care să se asigure că măsurile sanitare sunt respectate.

"Suntem pregătiți pentru perioada Sărbătorilor. Am vorbit atât cu clericii, cât și cu magazinele. Lucrurile sunt organizate și evident, și forțele de ordine vor veni să sprijine.

Nu avem în vedere o mai mare prezență a forțelor de ordine (...) Pentru toate bisericile vor exista voluntari care să supravegheze modul în care se desfășoară evenimentele", a mai explicat Alin Stoica.

Bilanțul infectărilor cu SARS-CoV-2 în București și în țară

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat că, în ultimele 24 de ore, în România au fost înregistrate 1.542 de noi cazuri de infectare cu coronavirus.

Până astăzi, 25 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.046.264 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 972.476 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.542 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 7.262.520 de teste RT-PCR și 848.240 de teste rapide antigenice.

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close