Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Ministrul Economiei: "Marii consumatori trebuie să aibă contracte de energie şi gaz | E important să ne asigurăm că industria mare funcționează"

Ministrul Economiei: "Marii consumatori trebuie să aibă contracte de energie şi gaz | E important să ne asigurăm că industria mare funcționează"

Guvernul se pregătește pentru criza energetică. Executivul a aprobat documentul prin care rafinăriile sunt obligate să-şi facă stocuri minime de țiței, pentru o perioadă de trei luni.

Ministrul Economiei: "Marii consumatori trebuie să aibă contracte de energie şi gaz | E important să ne asigurăm că industria mare funcționează"
Sursa foto: Florin Spătaru/ Facebook
de Silvia Preda    |    04 Aug 2022   •   19:43

Există recomandări şi pentru populaţie. Românii sunt sfătuiţi să facă economie, atât la gaze cât şi la curentul electric. De exemplu, să folosească becuri economice, să nu mai lase televizorul pornit sau lumina aprinsă în camerele în care nu se află şi să consume mai puţină apă caldă, prin scurtarea duşurilor.

Întreaga industrie a României este în pericol

Niciunul dintre marii consumatori nu are contracte încheiate cu furnizori sau producători de gaz pentru această iarnă. Mai mult, reprezentanţii industriei sunt de părere că solicitarea Uniunii Europene de reducere cu 15% a consumului de gaze nu reprezintă o măsură de solidaritate.

Ministrul Economiei, Florin Spătaru, a vorbit joi seară, la Antena 3, despre preţurile mari la gaz şi la energie.

Marii consumatori trebuie să aibă contracte de energie şi gaz, a precizat ministrul. Potrivit lui, aceştia trebuie să transmită un mesaj clar dacă vor avea în continuare contracte sau dacă vor trebui să ia măsuri suplimentare, eventual de reducere a forței de muncă.

"Un mare consumator, o mare platformă industrială, trebuie să țineți cont că are în jurul ei sute, chiar mii de companii mici - IMM-uri. Ei sunt furnizorii de materii prime pentru aceste companii și tocmai de aceea este important să ne asigurăm că industria mare funcționează", a spus Florin Spătaru.

"Trebuie să ținem cont că aceste prețuri mari la gaz, la energie, suprapuse peste disfuncționalitățile pe linia de aprovizionare reprezintă o amenințare potențială pentru economia românească", a mai spus ministrul.

Aflaţi mai multe informaţii urmărind materialul video de mai jos!

×
Subiecte în articol: ministrul Economiei Florin Spătaru
Parteneri
Guvernul a rămas fără bani pentru plata unor salarii
x close