Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Radu Oprea: "Guvernul ar trebui să sprijine cumva efortul Băncii Naționale de a ține sub control inflația"

Radu Oprea: "Guvernul ar trebui să sprijine cumva efortul Băncii Naționale de a ține sub control inflația"

Sunt controverse majore în coaliţie pe ieftinirile promise românilor. Reduceri anunţate şi apoi retrase. Reducerea accizei la carburanţi cu 50%, o măsură cu care s-au lăudat guvernanţii zile la rând, nu prea se poate aplica.

Radu Oprea: "Guvernul ar trebui să sprijine cumva efortul Băncii Naționale de a ține sub control inflația"
Sursa foto: Antena 3
de Silvia Preda    |    23 Feb 2022   •   19:44

Purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, a declarat miercuri, la Antena 3, că "cel mai important lucru este că premierul va anunța măsurile care urmează după 1 aprilie".

"În acest moment legea plafonării și compensării funcționează. Facturile pe februarie și martie vor fi mai mici ca cele din ianuarie, pentru că plafonul a fost micșorat și volumele au fost mari. Deci mai mulți români vor beneficia de facturi mai mici prin compensare și printr-un plafon mai mic. Aceasta este realitatea zilei de astăzi.

Un lucru bun pentru furnizorii este că ministrul Muncii Marius Budăi a anunțat că plățile au început să fie făcute", a spus Oprea, la Antena 3.

Guvernul va veni cu măsuri care să oprească inflaţia

Interesul PSD este ca preţurile pe care le plătesc consumatorii finali să fie cât mai mici.

"La partea de accize a fost o discuție pe o perioadă determinată de timp Guvernul ar trebui să sprijine cumva efortul Băncii Naționale de a ține sub control inflația și atunci o măsură pe o perioadă temporară de 3-6 luni de zile poate avea efect dacă se întâlnesc și distribuitorii din piață și înțeleg că acel leu cu care ar fi trebuit să se diminueze costul accizei și pe care Guvernul îl lasă către consumatorul final trebuie să ajungă la acesta din urmă, la consumatorul final, și nu trebuie să se transforme în profit pentru distribuitori", a mai spus Radu Oprea la emisiunea "În faţa naţiunii".

 

×
Subiecte în articol: Radu Oprea Banca Nationala inflatie
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close