Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Tanczos Barna: "Conform estimărilor, programul Rabla 2022 începe în februarie"

Tanczos Barna: "Conform estimărilor, programul Rabla 2022 începe în februarie"

Programul Rabla pentru automobile aferent anului 2022 ar putea începe la 1 februarie, a anunțat joi ministrul Mediului, Tanczos Barna, la Antena 3.

Tanczos Barna: "Conform estimărilor, programul Rabla 2022 începe în februarie"
Sursa foto: Agerpres
de Silvia Preda    |    09 Dec 2021   •   21:28

"Măsura luată de Ministerul Mediului și care a fost întărită în 2021 a fost susținerea celor care vor şi pot să cumpere o mașină nouă. Am triplat bugetul la mașini electrice și am crescut cu peste 50% bugetul la Rabla clasic. Acest lucru înseamnă scoaterea a peste 80.000 de mașini mai vechi de 8 ani din circulație. 

Lucrăm la eficientizarea programului Rabla Clasic și Rabla Plus, vorbim cu producătorii și importatorii de mașini să gasim o soluție mai eficientă pentru 2022, analizăm varianta tichetelor multiple, analizăm varianta obligativității pentru mașinile electrice de a scoate obligatoriu din circulație o mașină veche, analizăm impactul programului asupra mașinilor mai vechi de 15 ani sau mai vechi de 8 ani, este o analiză care se va finaliza în luna ianuarie”, a spus ministrul, joi seară, la emisiunea "În faţa Naţiunii".

Programul Rabla 2022 începe în februarie

"Conform estimărilor, pe 1 februarie ar trebui să pornim programul pentru anul 2022. Până atunci o să avem şi analiza făcută", a mai spus ministrul.

Tanczos Barna a declarat că în coaliție vor fi discutate și măsurile de descurajare a achiziției de mașini vechi.

×
Parteneri
Termoenergetica opreşte apa caldă în 100 de blocuri din Bucureşti
x close