Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În fața națiunii Ultimele imagini de pe frontul din Ucraina arată evoluţia lentă a contraofensivei

Ultimele imagini de pe frontul din Ucraina arată evoluţia lentă a contraofensivei

Avem imagini de ultimă oră de pe front, care arată cât de dificilă este contraofensiva, în special în sud. Acestea au fost difuzate în cadrul unui material realizat de jurnalistul CNN Fred Pleitgen.

Ultimele imagini de pe frontul din Ucraina arată evoluţia lentă a contraofensivei
Sursa foto: Twitter @Gerashchenko_en / Serviciul de Urgență ucrainean
de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Sep 2023   •   13:00

Lupte terestre într-un loc transformat într-un pustiu în urma unor luni de lupte necruţătoare. 

Forţele ucrainene au publicat acest videoclip, spunând că arată trupele lor avansând în apropiere de Bahmut, pe frontul de est. 

"Vin, acoperă-mă!", spune soldatul, în timp ce se aud focuri de mitralieră şi mai târziu plouă cu mortiere. 

Ucrainenii spun că progresele lor aici sunt mici, dar importante. Trăgând cu armament greu asupra ruşilor, inclusiv cu rachete din elicoptere de luptă, Kievul încearcă să arate că are avantajul, a declarat un consilier prezidenţial pentru CNN.

"Să nu uităm că vorbim despre armata de care toată lumea se temea încă de ieri", spune el. 

Astăzi, vorbim despre o ofensivă ucraineană în diferite direcţii. Ruşii sunt dornici să arate că există. 

Presa de stat rusă publică un alt videoclip cu soldaţii lui Putin în ruinele din Bahmut, susţinând că vor ţine piept asaltului ucrainean. 

"Îi putem vedea pe linia pădurii, în tranşeele lor. Lucrăm la aceste ţinte. Le bombardăm cu mortierele noastre", spune unul dintre aceştia.

În timp ce preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky porneşte spre SUA, atât pentru Adunarea Generală a ONU, dar şi pentru a se întâlni cu preşedintele Biden şi cu membrii Congresului, ucrainenii îndeamnă SUA să îşi menţină sprijinul.

Spunând că, în afară de rachetele tactive ATACMS cu rază mai lungă de acţiune pentru a lovi liniile de aprovizionare ruseşti, au nevoie urgentă de mai multă muniţie de artilerie, deoarece forţele lor sunt puternic depăşite ca armament, chiar dacă încearcă să avanseze.

Vorbind pentru 60 Minutes, Zelensky a subliniat sacrifiicile pe care le face Ucraina.

"Apărăm valorile întregii lumi, iar poporul ucrainean plăteşte cel mai mare preţ. Luptăm cu adevărat pentru libertatea noastră. Noi murim", spune el.

O luptă dură şi lentă pe teren, în timp ce armata Kievului încearcă să avanseze, jurând că nu se va opri până când nu-i va alunga pe ruşi de pe tot teritoriul Ucrainei.

×
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close