Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN În gura presei "Fata asta avea edem pulmonar. De-aia striga că nu are aer" | Mircea Badea, despre tânăra mamă care a murit la maternitatea din Botoşani

"Fata asta avea edem pulmonar. De-aia striga că nu are aer" | Mircea Badea, despre tânăra mamă care a murit la maternitatea din Botoşani

Mircea Badea a comentat, în timpul emisiunii "În gura presei", cazul Alexandrei Ivanov, tânăra mamă care a murit la Maternitatea Botoşani, după ce medicii au ignorat-o timp de şapte ore.

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Aug 2023   •   13:55

Conform certificatului de deces, tânăra avea edem pulmonar, acesta fiind motivul pentru care s-a stins din viaţă. Pe lângă sarcina care se oprise din evoluție tânăra suferea și de edem pulmonar, fapt pentru care nu reușea să respire.

Femeia, mama a trei copii, a fost internată joi seara, însă timp de şapte ore niciun cadru medical nu a consemnat în fișa sa medicală manevră de îngrijire sau intervenții terapeutice.

Citeşte şi: Altar de flori şi lumânări la Maternitatea Botoşani pentru Alexandra, tânăra mamă care a murit după ce a fost ignorată şapte ore de medici

"Pentru mine este ceva ce nu se poate înțelege. Adică aici nu e legea, nu e, nu știu cum, n-are nicio legătură. Mă doare în cot că n-ai protocol. Deci stă una tăvălindu-se în chinuri și pe tine te doare în cot și n-ai nicio reacție de niciun fel. Nu vă supărați în șapte ore venea un elicopter, dacă era cazul de la București și o aducea.

Lipsa protocoalelor a dus la moartea femeii? Nu. Cretinismul absolut, indolența și dezumanizarea la cel mai abject nivel. Conform cu certificatul medical constatator al decesului, au fost insuficiență cardio-respiratorie acută, edem pulmonar acut și sarcină oprită în evoluție, complicată infecțios", a declarat Mircea Badea în cadrul emisiunii "În gura presei". 

În urma evenimentului, cadrele medicale care erau de gardă pe secție în acea noapte au activitate suspendată, în urma deciziei conducerii spitalului. Este vorba despre un medic, o asistentă și o infirmieră.

×
Subiecte în articol: Mircea Badea gravida moarta Botoșani
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close