Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN iThink Cel mai sănătos îndulcitor pentru organism | Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Este absolut superb! Foarte bun și pentru creier!”

Cel mai sănătos îndulcitor pentru organism | Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Este absolut superb! Foarte bun și pentru creier!”

Prof. dr Vlad Ciurea a explicat care este cel mai sănătos îndulcitor, care nu are niciun fel de efecte adverse asupra organismului. Dimpotrivă, aduce doar beneficii.

Cel mai sănătos îndulcitor pentru organism | Prof. dr. Vlad Ciurea: ”Este absolut superb! Foarte bun și pentru creier!”
Sursa foto: iThink Antena 3 CNN
de Laura Dinu    |    Iusti Fudulu    |    20 Noi 2023   •   22:00

Invitat în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN, prof. dr. Vlad Ciurea a vorbit despre zahăr, un aliment pe care cu toții ar trebui să îl evităm, dacă se poate, total. 

La polul opus este mierea, care vine la pachet cu o mulțime de beneficii pentru organism, și chiar și zahărul din ștevie.  

”Aici este o problemă, Îmi pare foarte rău, dar trebuie să spun adevărul. Zahărul acesta rafinat este un toxic, un drog pentru creier. Mai ales că dă și adicție.  

Dacă cel mic a dat de prăjituri dulci și lucruri însiropate, pline de zaharuri, foarte greu se lasă de ele. Și foarte greu îl ducem spre lucrurile mai apropiate.  

De exemplu, zahărul care este în ștevie și care este în fructe, mierea de albine este absolut superbă!  

Pledez și pentru ciocolată, ciocolată non însiropată, ciocolată cât mai neagră, cât mai seacă, este foarte bună pentru creier. Acea amărăciune este foarte bună. 

Toate acestea sunt elemente care sunt foarte bune pentru creier. Se pot găsi variante în direcția respectivă”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu de la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Vlad Ciurea Iusti Fudulu iThink miere
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close