Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei BASESCU ARE CHEF DE SCANDAL

BASESCU ARE CHEF DE SCANDAL

BASESCU ARE CHEF DE SCANDAL
10 Iun 2010   •   17:40
Andreea MUNTEANU


Se apropie week-end-ul, iar șefului statului îi arde de scandal. Traian Băsescu trimite Parlamentul în clasa întâi pentru că n-ar ști să numere până la 3. Azi a cerut printr- o scrisoare ca moțiunea de cenzură să fie discutată sâmbătă, nu marți cum stabiliseră Birourile Permanente cu tot cu acordul reprezentanților PDL. Nu știți legile așa că treceți la lucru, le-a transmis Băsescu senatorilor și deputaților. E prima oară în 20 de ani când un președinte reproșează Parlamentului că nu știe în ce zi să programeze moțiunile. De ce l-a apucat așa o grabă, ne întrebăm, ce-l determină să-și dorească moțiunea dezbătută cât mai repede? Noi ne-am gândit la 3 variante: ori vrea într-adevăr să scape de guvernul Boc, de fapt de tripleta incomodă Blaga-Videanu-Berceanu, ori vrea să scape guvernul de protestele sindicale deja anunțate pentru marți, ori, mai simplu, să-l scape pe Boc de-a binelea în ideea că opoziția n-ar reuși să se mobilizeze.

Că avem un președinte autoritar și care se bagă peste tot, o știm cu toții. Unii din oamenii lui îl au ca model însă chiar pe Hitler.E vorba de un viceprimar PDL din Drobeta Turnu Severin. Ascultăm declarația în câteva clipe și o comentăm.

Toate aceste mișmașuri politice se întâmplă în plină caniculă - apropo, în Piața Universității profesorii îl așteaptă încă pe Băsescu. Se întâmplă și în plină sărăcie. Potrivit unor analiști, criza va dura 6 ani. Consultantul financiar Ionel Blănculescu a spus asta zilele trecute și a venit la Ordinea Zilei să explice mai pe larg. Sunt alături de noi și Sergiu Andon-PC, Dan Șova-PSD și Dan Mihalache-PNL.

×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei Andreea Munteanu
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close