Antena 3 CNN Emisiuni Antena 3 CNN La ordinea zilei BASESCU FUGE DE BATRÂNI

BASESCU FUGE DE BATRÂNI

BASESCU FUGE DE BATRÂNI
12 Mai 2010   •   17:27

Andreea MUNTEANU

Pensionarii sunt oamenii zilei de azi. Sunt cei care le-au bătut public obrazul atât guvernanților cât și liderilor de sindicat, cu o forță de care, poate, nu i-am fi crezut în stare. La Palatul Cotroceni, sute de bătrâni au strigat "Ne-ați ciuruit, vă ciuruim" și "Doar umilințe pentru vârsta a treia". Șeful statului a privit protestele de după perdea, nu a catadicsit să le vorbească oamenilor, ci doar i-a anunțat, prin consilieri, că îi va primi, poate, într-o zi cu soare. Pensionarii s-au revoltat nu doar în București, ci și în Galați, Iași, Deva. La Constanța, oamenii au ars portretele lui Traian Băsescu pe care acum câteva luni le fluturau la mitingurile electorale. "Noi l-am ales, noi il dăm jos", spunea un bătrân.
Președintele se ascunde, Boc anunță ce mai taie - drepturile de autor, indemnizațiile pentru copii și mame. Nu a anunțat că taie nici cele 500 de milioane de euro alocate pentru site-ul e-România, nici cele 400 de milioane pentru salariile de merit și primele de vacanțe din ministere, nici cele 2 milioane de euro pe care ANRE le cheltuie anul acesta pe bunuri și servicii, nici cei 550 000 de euro pe care i-a luat din fondul guvernului pentru sala de sport din satul natal Răchițele. Ce dacă în felul ăsta ar fi făcut rost de aproape un miliard de euro?
Primele calcule pentru întreținerea nesubvenționată de anul acesta arată creșteri șocante cuprinse între 2 sute și 3 sute la sută. Recordul îl deține orașul Mangalia, unde pentru 2 camere, 3 persoane vor plăti 8 milioane de lei vechi. Vă prezentăm mai multe date în minutele care vin.
Între timp, sindicatele dau din colț în colț. Să meargă la ședința CES de vineri unde ar trebui semnat memorandumul cu FMI sau să nu meargă? Întâi au spus că nu mai merg, apoi că ar merge dacă ar avea toate datele și dacă ședința s-ar amâna pentru luni. Deocamdată știm sigur doar că în învățământ va fi grevă generală pe 31 mai.
De la PSD, auzim că fostul președinte Mircea Geoană ar vrea o petiție națională pentru demiterea lui Traian Băsescu.
Punem întrebări și așteptăm răspunsuri. Sunt vremuri care merită răspunsuri. Au venit la Ordinea Zilei Dumitru Cojanu, președintele Federației Pensionarilor Unirea, Dan Mircea Popescu, deputat PSD+PC, Florea Pârvu, vicepreședinte CN IMM, Peter Lakatos, deputat UDMR și Relu Fenechiu, vicepreședinte PNL.

×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei Andreea Munteanu
Parteneri
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close